VIP-uri de Târgu Jiu, date în judecată de o firmă de pază

Un consilier local, angajaţi ai Primăriei Târgu Jiu, un judecător, dar şi oameni de afaceri cunoscuţi au fost daţi în judecată de o firmă de pază. Directorul de Investiţii din primărie, Raul Chiriac, este reprezentantul convenţional al acestora, dar nu a putut fi contactat telefonic pentru a spune despre ce este vorba. În schimb, consilierul PSD Traian Pătrăşcoiu a declarat că nu ştie despre acest proces şi nu are vreo legătură cu această firmă. VIP-urile date în judecată au un numitor comun – deţin vile în cartierul Bicaz din Târgu Jiu.

Mai multe persoane cunoscute în Târgu Jiu sunt date în judecată de o firmă de pază. SC PROTECŢIA SRL este o firmă cu peste o sută de angajaţi, care oferă servicii de pază şi gardă. Obiectul dosarului intentat pe 2 august este somaţie de plată. Primul termen dat de judecători este 3 octombrie 2012. Consilierul local PSD Traian Pătrăşcoiu a declarat că nu ştie despre acest proces, nu cunoaşte această firmă şi aşteaptă să primească citaţia. „Ştiţi pe cine aţi sunat? Eu, proces? Nu ştiu nimic, sunt în trafic!”, a fost reacţia consilierului local. Nici angajaţii de la firma de pază nu au reacţionat mai prietenos, când au auzit despre ce este vorba, iar Raul Chiriac, angajatul primăriei Târgu Jiu care apare în proces ca reprezentant convenţional al celorlalţi, nu a putut fi contactat.

Printre cei acţionaţi în judecată se află şi administratorul Byons, Sorin Băluţă, Valentin Bănică, vicepreşedinte al Tribunalului Gorj, omul de afaceri Rodion Doman şi consilierul local Traian Pătrăşcoiu, Liviu Curelaru, Romeo Stegăroiu notarul public Nicolae Bejat şi Gigi Trifoi. Cu toţii sunt reprezentaţi de Raul Chiriac, angajat la primărie, cel mai probabil pentru că el este cel care a semnat contractul de pază.

Vile în cartierul favorizat de primărie

Cei daţi în judecată de firma de pază au un singur lucru în comun, casă sau teren pe strada Bicaz. Este foarte posibil ca firma să vrea să-şi recupereze prin acest proces banii pentru serviciile de pază a materialelor de construcţii. Cartierul Bicaz, unde au vile mulţi oameni de afaceri, magistraţi sau bugetari cu mulţi bani, este prioritate a municipalităţii, în timp ce alte cartiere sunt lăsate de izbelişte. 

Numai în 2011 au fost atribuite trei licitaţii firmei Romprest care se ocupă de modernizarea străzilor şi a spaţiilor publice din strada Bicaz. Astfel, pe 26 octombrie 2011, a fost atribuit prin negociere directă un contract în valoare de 215.423 RON fără TVA, pentru “lucrări suplimentare creare şi modernizare spaţii publice urbane zona adiacentă străzii Bicaz şi Modernizare străzi în Municipiul Târgu Jiu”.

Pe 5 octombrie anul trecut, tot Romprest a primit 1.023.003 RON    pentru “lucrări suplimentare Creare spaţii publice urbane zona adiacentă străzii Bicaz si Modernizare străzi în Municipiul Târgu Jiu”, tot prin negociere fără anunţ de participare.

Lucrările suplimentare au venit după ce la data de 2 februarie 2011 a fost atribuit, tot prin negociere, tot către Romprest, un contract în valoare de 26.765.554 RON fără TVA pentru “Crearea şi modernizare spaţii publice urbane zona adiacentă străzii Bicaz si Modernizare strazi în Municipiul TarguJiu - Etapa II /2”.

Pentru perioada imediat următoare, primăria are în plan rezolvarea canalizării pluviale şi alimentării cu apă în cartierul VIP-urilor.

Vizualizări: 1,302

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: