Dian Popescu, cercetat în libertate

Zile grele pentru liderul PNL Gorj Dian Popescu şi fratele acestuia Gabriel Popescu. După îndelungi ore de audieri şi deliberări, o noapte în centrul de reţinere, magistraţii nu se pronunţaseră aseară la 22 asupra propunerii de arestare preventivă pentru 29 de zile. Dacă pe 3 iulie, Popescu a fost reţinut pentru complicitate, în dosarul primarului Florin Pavel, ieri s-a mai ales cu alte trei acuzaţii: fals, uz de fals şi dare de mită. Popescu i-ar fi dat mită 7000 de lei lui Pavel drept sponsorizare pentru campania din 2008. Între timp, a fost identificat şi denunţătorul, Silvestru Tivig.

Magistraţii anunţau că în jurul orei 23.30 se va da verdictul. Pe holurile Tribunalului Gorj au venit mai mulţi liberali, printre care şi primarul Dorin Filip, dar şi prieteni şi rude. În cele din urmă, puţin înainte de miezul nopţii, instanţa a decis respingerea cererii procurorului privind arestarea preventivă. Dian Popescu şi Gabriel Popescu au primit doar interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu în următoarele 29 de zile.

A fost reţinut 24 de ore pentru complicitate, dar până la sfârşitul zilei procurorul de caz Emil Moţa a extins cercetările pentru alte trei infracţiuni. Deşi iniţial se vorbise despre o serie de lucrări pe care le avea firma lui Popescu la primăria Peştişani, pe parcursul zilei s-a descoperit că totul a pornit de la o declaraţie despre o faptă din 2008.

Denunţătorul, luat de la televizor

Dian Popescu şi fratele său Gabriel Popescu şi-au petrecut toată ziua la audieri. Popescu a făcut o serie de declaraţii. A spus că fostul viceprimar Nicolae Nicolcioiu este cel care a făcut denunţul împotriva sa, cu precizarea că informaţia o are de la Parchet. ”Nu am dat mită, iar cel care înţeleg că face denunţul este cel pe care l-am schimbat din viceprimar, Nicolcioiu. Sunt în regulă pentru că sunt actele doveditoare că nu suntem vinovaţi. Este exact un act de răzbunare, iar pe fratele meu nici nu ştiu de ce îl amestecă”, a spus Popescu. Nicolcioiu a negat o legătură cu acest dosar. “Nu am dat nici o declaraţie până acum. Nu ştiu de ce am fost băgat în toată povestea asta. Niciodată nu aş putea să declar ceva ce nu am văzut indiferent cât de supărat aş fi. Am copii şi nu îmi permit să mă joc cu viaţa oamenilor. În plus, nu am nici un motiv de răzbunare. Pe mine nu m-a schimbat Dian Popescu, ci Florin Pavel pe care eu l-am ajutat să ajungă primar. L-am cunoscut pe Dian Popescu foarte târziu şi niciodată nu am participat la o discuţie de afaceri dintre cei doi. Consider declaraţia făcută de către domnul Dian ca fiind sub presiunea momentului”, a declarat Nicolae Nicolcioiu.

La câteva ore, a apărut un alt nume, Silvestru Tivig. Acesta a confirmat că a dat declaraţii în acest dosar. Tivig spune că totul a pornit de la o declaraţie pe care a făcut-o la televizor, despre o faptă din 2008. „Eu am povestit la o emisiune că domnul Pavel mi-a spus că domnul Dian Popescu l-a ajutat în campania din 2008 cu nişte bani. Am fost audiat mai multe zile“, a explicat Tivig, acesta confirmând suma, 7000 de lei.

Dian Popescu a declarat că nu-l cunoaşte pe Silvestru Tivig. ”Nu cunosc pe acest Tivig, am întrebat, eu nu îl cunosc. Cum pot eu să dau mită primarului Pavel?“

„Nu ies din viaţa politică“

Liderul PNL Gorj a sugerat că totul i se trage din cauză că nu a acceptat anumite numiri. „Ştiu de la ce mi se trage, dar avertizez că nu ies din viaţa politică“, a spus acesta.

Dian Popescu a declarat de nenumărate ori că este nevinovat şi speră că justiţia va face dreptate.”Să vedem justiția dacă va continua. Cu siguranță nu sunt vinovat absolut deloc, sunt documente în acest sens. Să așteptăm expertiza contabilă pentru că în acest moment nu există niciun fel de expertiză”, a menţionat Dian Popescu. Acesta invocă presiuni politice.  „Eu spun că sunt nevinovat și o să demonstrez. Cei care se gândesc în acest moment că ies din viața politică le spun că nu ies din viața politică. Știu de unde mi se trage și care au fost presiunile pentru a pune oamenii în anumite funcții și am refuzat și vom vedea”

”Nu este nicio infracţiune, o să vedeți, conform actelor nimic nu este adevărat. Cum o să dau eu mită unui primar?”

Dian Popescu

MOŢA, HUIDUIT

Procurorul Emil Moţa a fost huiduit la finalul audierilor de câţiva susţinători ai lui Dian Popescu. Zeci de oameni au aşteptat aseară la Tribunalul Gorj sentinţa. Printre aceştia lideri PNL, inclusiv primarii Filip şi Păsărin, dar şi angajaţi ai firmei Maserati.

Vizualizări: 225

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: