Vişoianu crede că Gorjul va depăşi criza economică

„Gorjul are resurse pentru a face faţă crizei economice“, a declarat Corneliu Vişoianu în cadrul unei întâlniri informale între actorii publici şi privaţi implicaţi în dezvoltarea economică a judeţului. Întâlnirea a avut loc miercuri, 26 noiembrie, la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie din Târgu Jiu. Participanţii au discutat despre efectele crizei economice mondiale, despre implicaţiile acesteia asupra economiei şi mediului de afaceri din judeţul Gorj, precum şi despre măsurile necesare pentru combaterea acesteia şi stimularea creşterii economice la nivelul regiunii.

„Îmi aduc aminte foarte bine de momentul 1997, de momentul în care dobânzile au ajuns de peste 150%. Românii pot face faţă crizei pentru că au resurse naturale, au capacitate de muncă şi este loc pentru construcţia de noi proiecte” şi-a amintit Corneliu Vişoianu, candidatul PD-L pentru Colegiul 5 – Gorj. El a continuat subliniind că e nevoie încă de multe reţele de canalizare, de alimentare cu apă, de drumuri şi poduri.

Faţă de întrebările participanţilor legate de actuala stare de lucruri din judeţ, de problemele de la SNLO, de exemplu, Vişoianu a spus că ştie că în Gorj se poate produce cărbune mai mult decât pot absorbi termocentralele existente. „Personal, consider extrem de important proiectul termocentralei de la Sărdăneşti, altfel nu aş fi venit să candidez aici. Cred, mai ales, în cei cinci ani de construcţii şi dezvoltare a proiectului, ani în care banii necesari se vor învârti, într-o proporţie importantă în judeţ. Aceşti bani vor genera locuri de muncă şi cereri de servicii. Nu sunt multe judeţele care pot afirma că vor atrage în următorii ani investiţii atât de mari”.

Potrivit lui Vişoianu, acestor investiţii li se vor adăuga fondurile europene. Indiferent de domeniul de aplicare, fondurile respective vor crea locuri de muncă şi vor genera expertiză şi competenţe: „Eu cred că oamenii pot să dea întreaga măsură a valorii lor doar dacă au parte de şansă, de oportunităţi”, a încheiat candidatul PD-L.

Vizualizări: 71

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: