Vodislav n-a ajuns din ”Beciul Domnesc” la procesul cu ANI

Arestarea preventivă a chirurgului Cristinel Spiridon Vodislav l-a împiedicat pe acesta să participe la ultimul termen în procesul pe care îl are împreună cu soția sa împotriva Agenției Naționale de Integritate. Implicat în scandalul șpăgilor date unor directori de spitale, dar și fostului secretar de stat din Ministerul Educației, Alin Țucmeanu, pentru a obține contracte de milioane de lei cu unitățile medicale de stat, medicul gorjean a ajuns după gratii, nimeni necitându-l la „Beciul Domnesc” pentru a putea fi scos de acolo și dus în fața magistraților, procesul său cu ANI având loc tot în capitală.

„Lipsă de procedură cu petentul Vodislav Cristinel Spiridon. Se va cita petentul la Centrul de reţinere şi arest preventiv nr.1 Bucureşti”, au stabilit magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Procesul soților Vodislav a ajuns aici după ce aceștia au pierdut la Curtea de Apel Craiova, pe fond, ei contestând o decizie a inspectorilor de integritate care susțin că cei doi medici nu pot justifica mai bine de 1,1 milioane lei din averea pe care o au. Judecătorii din Bănie au acceptat parțial acuzațiile ANI, dispunând confiscarea a aproape 70.000 de lei de la cei doi medici gorjeni, care speră ca la instanța supremă să își dovedească nevinovăția.

Atât Cristinel Spiridon Vodislav, cât și Dana Maria Vodislav, au însă pe rol și alte procese, penale, în care trebuie să își dovedească nevinovăția. Medicul chirurg mai e judecat într-un alt dosar instrumentat tot de DNA, tot pentru fapte de corupție petrecute însă cu un deceniu și jumătate în urmă, în timp ce soția sa e judecată sub control judiciar în dosarul Mafiei Permiselor, asta după ce a fost condamnată definitiv, cu suspendare, pentru luare de mită.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: