Voi sunteți noii țigani

Am un vis. Că într-o zi un țigan va fi președintele României. Și că toți țiganii răi se vor uita la el și vor spune: ”Uite, bă, și la cioara asta!” (ei au voie să-și spună așa între ei) și vor încerca să se schimbe de rușine. Și că toți rasiștii se vor oftica și-și vor face seppuku cu cioburile de la iPhone-ul pe care în prealabil l-au spart de nervi.

Se întâmplă deja. Majoritatea albă va deveni în curând o minoritate. În Statele Unite, partidul republican se pregătește să dispară. Nu știu cine a câștigat alegerile la ora asta, dar dacă a bătut Obama republicanii pot să-și ia adio de la funcția de președinte muuultă vreme de-acum încolo. Foarte posibil pentru totdeauna. Asta e, negrii și mexicanii se înmulțesc mai cu spor. Iar negrii au votat într-o proporție de circa 80% (media ultimelor decenii) cu democrații. De când cu Obama, însă, au trecut de partea democrată în proporție de 95%. Latinoamericanii, alt popor iubitor de familii numeroase, nu-s nici ei departe. Este interesant cum minoritățile, odată ce s-au apropiat ca număr de majorități, încep să recâștige teren tot mai rapid până răstoarnă balanța violent și hotărâtor în favoarea lor. Se ajută între ele până devin majorități. Nu-mi spuneți voi mie că toți ăia 95% negri sunt convinși de platforma electorală a lui Obama și de politica lui fiscală. Nu, bă. L-au votat pentru că e negru și negrii se ajută între ei. Pregătiți-vă să fiți puși să munciți pe plantațiile de sfeclă de negri cu glugi, dragi albi, pentru că Obama este deja numit de republicanii radicali un ”rasist care urăște albii”.

Îmi place echilibrul. Îmi place tendința foarte frumoasă a naturii și-a universului de a se ajusta în așa fel încât nimeni să nu fie privilegiat sau defavorizat pe termen lung. Mă bucur că vor fi mai mulți negri decât albi în SUA. Mă bucur că vor fi mai mulți țigani decât români în România. Nu știu dacă va fi mai bine, probabil nu, dar albii ăștia aroganți și-o cer de prea multă vreme. Ați vrut rasism, puișori? Ei, ați face bine să începeți să vă dați singuri șuturi în cur și să vă pregătiți să nu fiți băgați în seamă la restaurant, pentru că ghiciți ce: sunteți noii țigani!

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: