Voluntari din Olanda, Portugalia şi Estonia, în Roşia de Amaradia

Un număr de 16 tineri voluntari din Portugalia, Estonia, Olanda şi Spania vor fi prezenţi în Gorj cu ocazia unui nou proiect iniţiat de Asociaţia Regională pentru Dezvoltare Rurală (ARDR). Tinerii vor fi cazaţi de Euro House Networking Bustuchin şi ARDR pe o perioadă de nouă luni, perioadă ce include desfăşurarea activităţii de voluntariat.

Proiectul „EACRA” a debutat încă din 10 martie în judeţul nostru însă până în prezent numai 6 tineri voluntari din cei 16 implicaţi au şi ajuns la destinaţie restul fiind aşteptaţi pe data de 1 Aprilie. Voluntarii vor fi repartizaţi în şapte comunităţi gorjene cum sunt Rovinari, Motru, Tismana, Muşeteşti, Roşia de Amaradia, Hurezani şi Rovinari.

„Cei şase voluntari care au sosit au fost deja repartizaţi astfel că trei dintre ei sunt la Bustuchin, doi la Rovinari şi unu la Tismana. Urmează ca şi ceilalţi să fie repartizaţi când vor ajunge în judeţ”, a declarat Andreea Tarapana, manager proiect.

Voluntarii vor fi prezenţi în judeţul nostru pe o perioadă de nouă luni, timp în care vor desfăşura diferite activităţi cu copiii din localităţile în care sunt repartizaţi. „Este un proiect, credem noi, foarte important din punct de vedere al dezvoltării mai ales că vizează în primul rând experimentarea cetăţeniei active în zonele rurale, ceea ce este foarte important pentru comunităţile noastre având în vedere gradul de dezvoltare al acestora”, a declarat Andreea Tarapana.

Acesta nu este singurul proiect în care tinerii voluntari au fost prezenţi în ţara noastră, Asociaţia Regională de Dezvoltare Rurală făcând din asta un obicei benefic comunităţilor gorjene.

Vizualizări: 76

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: