Casa fostului primar din Bengeşti Ciocadia, scoasă la licitaţie

Gorjenii care nu au avut posibilitatea să îşi plătească datoriile la bănci au ajuns în situaţia de a fi executaţi silit. Pentru că nu au mai avut cum să recupereze debitele create, băncile au început să recurgă la măsuri extreme, pe site-urile acestora fiind scoase la licitaţie bunurile gorjenilor. Casele, apartamentele, spaţiile comerciale sau  terenurile sunt scoase la vânzare la preţuri mai mici decât media pieţei. În această situaţie se află şi fostul primar din Bengeşti-Ciocadia.

Pe cale să îşi piardă casa pentru că nu şi-a achitat un credit în valoare de aproape 20.000 lei este şi fostul primar al comunei din Bengeşti Ciocadia, Iulică Ţivlea. Casa fostului primar din Bengeşti Ciocadia este scoasă la licitaţie pe site-ul băncii ProCredit Bank. Preţul de evaluare stabilit de bancă pentru teren curţi construcţii în suprafaţă de 2.000 metri pătraţi, casa de locuit şi anexe este de 162.792 lei. Licitaţia porneşte de la suma de 120.000 de lei. În ziua de 22 martie 2010 va avea loc vânzarea la licitaţie publică a imobilului situat în comuna Bengeşti-Ciocadia, satul Ciocadia. „A fost primar în perioada 1990-1996. Este o situaţie foarte grea pentru că nu vor avea unde să locuiască, dar cred că va face tot posibilul să îşi achite creditul pe care îl are la bancă. Am înţeles că soţia dânsului a dat în judecată BCR-ul de la Novaci şi avea să recupereze de acolo o sumă foarte mare”, spune primarul din Bengeşti Ciocadia, Victor Geogia.

Fostul primar a refuzat să comenteze situaţia în care se află.

Statisticile arată că gorjenii îşi plătesc ratele...

„Motivele principale pentru care mulţi dintre gorjeni sunt executaţi de către bănci este lipsa resurselor financiare, respectiv pierderea locurilor de muncă. Reducerea veniturilor care s-au avut în vedere la acordarea creditelor.  Judeţul Gorj este între judeţele fruntaşe în ceea ce priveşte şomajul”, spune Gheorghe Birău, directorul Băncii Naţionale. La 31 ianuarie, totalul creditelor restante în lei ajungeau la 41, 1 milioane, iar la valută erau de 6,2 milioane, ceea ce înseamnă 2,63% din totalul creditelor aferente în sold la sfârşitul lunii respective, fiind în creştere uşoară faţă de sfârşitul anului 2009, ceea ce plasează judeţul Gorj pe ultima poziţie în rândul clienţilor răi-platnici. „Acest lucru înseamnă că gorjenii îşi achită la timp ratele şi dobânzile, reuşind în această măsură să evite executarea silită de către bănci”, mai adaugă Gheorghe Birău. Ponderea creditelor obţinute de gorjeni o reprezintă creditele pentru consum şi în cazul creditelor în lei şi a creditelor în valută. „La nivelul judeţului Gorj nu sunt foarte multe credite pentru locuinţe şi din această cauză este mai uşor să se asigure rambursarea la termen”, menţionează Birău.

LICTAŢII

Preţul de pornire a licitaţiei pentru un apartament cu o cameră situat în Bulevardul Republicii este de 96.750 lei, în timp ce pentru un apartament compus din trei camere cu dependinţe preţul porneşte de la 152.250 lei. Pe site-ul Raiffeisen Bank este scoasă la vânzare şi o maşină pentru tencuit al cărui preţ de pornire la licitaţie este de 5000 de euro.

Vizualizări: 498

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: