Nu a promovat anul „Tudor Vladimirescu“ din cauza gropilor din drum

200 de ani de la Revoluția din 1821 vor trece neobservați la Vladimir, în județul Gorj. Este locul în care s-a născut Tudor Vladimirescu, dar primăria nu a făcut nimic pentru a atrage noi turiști. Motivul? Cei 600 de metri de drum până la casa memorială sunt neasfaltați. „Nu putem să promovăm gropi“, este scuza primarului liberal Ion Ianăși.

Au fost și turiști care, în ciuda ignoranței autorităților locale, au ajuns la casa lui Tudor Vladimirescu. Deși acest obiectiv turistic aduce un plus de valoare comunei Vladimir, autoritățile locale nu au făcut nimic să îl promoveze.

”Nu am reușit până acum să promovăm în niciun fel casa lui Tudor Vladimirescu, pentru că am avut alte priorități și lucruri mai importante în comună de realizat. Am avut probleme cu drumurile, a trebuit să fac infrastructura ca să poată turiștii veni și după ce termin cu asfaltările o să mă ocup și de promovarea lui Tudor Vladimirescu”, a declarat Ion Ianăși.

Drumul care duce la casa memorială ”Tudor Vladimirescu” are o lungime de 600 de metri. Este neasfaltat de peste 30 de ani și, coincidență sau nu, tocmai anul acesta s-au găsit bani pentru modernizarea acestui tronson de drum. ”Acum se lucrează la drumul care duce la casa memorială și sperăm ca într-o lună să fie gata. Nu era într-o stare bună, pentru că nu a mai fost modernizat de peste 30 de ani. Noi am mai depus proiect pe diferite programe pentru asfaltarea celor 600 de metri, dar de abia acum i-a venit rândul acestui drum. După ce voi termina acest drum o să mă ocup și de promovare, pentru că o să avem ce să le arătăm turiștilor. Nu putem să promovăm gropi”, a mai spus Ion Ianăși.

Turiștii care ajung la Vladimir mai pot vizita și bisericile vechi din comună.

Vizualizări: 1,539

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: