Vor mai mult de 200 de concedieri la CE Oltenia

200 de mineri și energeticieni vor pleca din cadrul Complexului Energetic Oltenia în 2019. Disponibilizările fac parte din programul de restructurare aprobat de companie. Cei care vor pleca sunt angajații care mai au un an sau doi până la pensie. Se va putea pleca și la cerere. Sindicaliștii se așteaptă la un val de cereri pentru plecări voluntare, mai ales că sunt multe persoane cu probleme de sănătate.

Anul 2019 ar fi trebuit să vină cu 700 de concedieri, potrivit planificării inițiale, însă numărul a fost redus. Chiar dacă vor fi 200 de concedieri, liderii de sindicat susțin că vor fi mai mulți doritori. Sunt mulți salariați care vor să renunțe din cauza bolilor de care suferă. Aceștia vor primi salarii compensatorii la plecarea din companie. „Era prognozat să fie disponibilizați 200 de oameni, cum au fost și anul acesta. Solicitările sunt chiar mai mari ținând cont de faptul că avem foarte mulți salariați cu probleme de sănătate extraordinar de mari din cauza condițiilor de muncă”, a explicat Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia. O noutate ar fi că în 2019 cei concediați colectiv nu vor mai beneficia de venit de completare timp de doi ani, cum s-a dat până acum.

Un raport al Ministerului Energiei a constatat că sunt patru mii de posturi deficitare în companie, sindicatele susținând că se impun angajări, nu concedieri. (A.A.)

Vizualizări: 6,095

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: