Vor să câştige în instanţă mandatele de aleşi locali

Ilie Schintee şi Alexandru Glomnicu, foşti consilieri locali UNPR la Văgiuleşti, respectiv Motru, au contestat în instanţă decizia Prefecturii Gorj prin care le-au fost încetate mandatele. Aceştia consideră că nu existau motive pentru a le fi retras sprijinul politic şi, implicit, să-şi piardă mandatele de aleşi locali.  

Cei doi foşti consilieri locali şi-au pierdut mandatele la începutul lunii noiembrie 2017, după ce UNPR le-a retras sprijinul politic. Sorin Lăcătuşu, preşedintele UNPR Gorj, spunea la acea vreme că a cerut încetarea mandatelor lui Ilie Schintee şi Alexandru Glomnicu pentru că aceştia se consideră membri ai Partidului Mişcarea Populară. Documentaţiile privind retragerea sprijinului politic pentru cei doi aleşi locali au fost transmise Prefecturii Gorj care în baza lor a emis dispoziţiile de încetare a mandatelor înainte de expirarea mandatului. Nemulţumiţi de decizia conducerii UNPR, cei doi au cerut în instanţă anularea actelor emise de Prefectura Gorj prin care le-au fost încetate mandatele, dar şi dispoziţiile Consiliilor Locale şi a celor de la UNPR Gorj.

Ilie Schintee spune că vrea să stea mai mult la Bucureşti, să fie alături de copiii săi şi că intenţiona să renunţe la calitatea de consilier local, însă nu este de acord cu faptul că i-a fost retras sprijinul politic. „Plec că vreau eu, nu că vor alţii. Consider că nu trebuia să mi se retragă sprijinul politic, altfel nu contestam. Nu doar că nu existau motive să mi se retragă sprijinul politic şi mie şi domnului Glomnicu, nu are cine să ne retragă sprijinul politic pentru că UNPR deocamdată nu există, organizaţia nu este statutară. Părintele Ion Negrea mi-a luat locul în Consiliul Local Văgiuleşti, tot din partea UNPR, după cum spun dumnealor. În ceea ce priveşte legislaţia de la ora actuală, ar trebui să câştig fără probleme, să câştigăm de fapt, că este şi domnul Glomnicu”, a explicat Ilie Schintee.

Fostul consilier local spune că a contractat serviciile unui avocat pentru a-l reprezenta în instanţă. Acţiunile celor doi foşti consilieri au fost înregistrate la începutul acestei săptămâni la Tribunalul Gorj şi nu a fost stabilit încă un termen de judecată.  

Vizualizări: 1,185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: