Vor să modifice statutul clubului Pandurii. Motivul!

Aleșii locali de la Târgu Jiu au în plan să modifice statutul clubului Pandurii. Consilierul Viorel Petcu susține că ar trebui înlocuit Consiliul Local, dintre membrii fondatori, cu Municipiul Târgu Jiu. Motivul? Consiliul Local nu are conturi, nu are patrimoniu și plățile ar trebui să le facă Municipiul Târgu Jiu.

Petcu este de părere că primarul ar trebui să fie cel care să reprezinte orașul în discuțiile cu clubul în conturile căruia primăria ar fi virat până acum 4 milioane de lei. “Trebuie modificat statutul. Trebuie înlocuit Consiliul Local cu municipiul Târgu Jiu prin cineva, să fie reprezentat. Consiliul Local nu are conturi, nu are nimic. În mod normal, primarul trebuie să fie împuternicit, el este ordonatorul de credite și el trebuie să dispună plata”, a transmis consilierul local Viorel Petcu.

Intenția aleșilor locali vine chiar acum, când clubul este în insolvență de mai bine de un an. Petcu susține că această problemă trebuia remediată acum mult timp. „Unul dintre membrii fondatori ai acestei asociații este Consiliul Local Târgu Jiu. Consiliul Local nu are calitate, potrivit legii, să fie membru fondator. După atâția ani, am constatat abia acum. El este partea deliberativă a municipiului. Singurul care are calitate, are patrimoniu, este municipiul Târgu Jiu. Consiliul Local nu are patrimoniu, nu are nimic. Trebuia trecut acolo, simplu, municipiul Târgu Jiu. Treaba este stabilită clar de Curtea Constituțională. Uite că nu s-a prins nimeni sau n-a vrut nimeni să se prindă. Din 2013, Primăria a plătit 40 miliarde de lei vechi pe activitatea sportivă numai că ei nu sunt așezați bine în pagină, la contabilitate”, a mai explicat Petcu.

Vizualizări: 794

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: