Asociații de la Pandurii cer demiterea lui Golea. „Este ilegal”

Ședință de urgență luni, cu acționarii clubului Pandurii Târgu Jiu! Unul dintre asociați, Complexul Energetic Oltenia, vrea să-l destituie pe administratorul special Marin Golea. Acesta din urmă anunță că întrunirea este ilegală, motiv pentru care nici nu va participa. Golea crede că totul este o răzbunare după ce Pandurii a blocat conturile companiei energetice înainte de sărbători.

Membrii asociați ai clubului Pandurii au fost convocați luni să discute schimbarea din funcție a lui Marin Golea. Acestuia i se reproșează faptul că nu a vrut să deblocheze conturile companiei energetice și a îngreunat activitatea acesteia chiar înainte de sărbători.

Golea, de cealaltă parte, spune că nici nu ar fi avut această competență el, ci Adunarea Creditorilor care a desemnat și executorul judecătoresc. “Are loc o întâlnire la solicitarea CEO. Pe ordinea de zi este demiterea mea, pentru că nu am deblocat conturile CEO în perioada între Crăciun și Revelion, având dumnealor anumite urgențe privind semnarea unor contracte. Le-am explicat că nu e de competența mea. Executorul judecătoresc, în urma aprobării de la Adunarea Creditorilor, a fost învestit să facă aceste executări. Dumnealor s-au complicat. Au contestat, apoi au suspendat executarea. Eu am făcut pe data de 21 decembrie o solicitare către administratorul judiciar să convoace Adunarea Creditorilor în ideea de a delibera asupra solicitărilor CEO. Domnul Sorin Boza a convocat ședința AGA”, a declarat Golea, la Radio Infinit.

Pentru că o consideră ilegală, Golea anunță că nici nu va participa la această întâlnire: „Nu merg. Ei, ca membri asociați, m-au amăgit pe mine și, în același timp, pe creditori, că vor veni și vor susține activitatea clubului sportiv, dar au căutat tertipuri. La toate întâlnirile au zis că vin, găsesc soluții, după aceea uitau. La următoarele întâlniri, la fel procedau. Ei erau grijulii așa, ca nu cumva să fac eu dezvăluiri la presă că n-au niciun gând. Din punctul meu de vedere, este ilegală convocarea. De ilegală este ilegală, pentru că nu mai au aceste competențe. Din moment ce a fost numit administrator judiciar, activitatea dumnealor a fost suspendată”.

Golea: Terenul și vestiarele, ale clubului

În plus, Golea a ținut să explice și că asociații nu mai au niciun fel de atribuții din moment ce clubul a intrat în insolvență și a fost desemnat un administrator judiciar.

Acesta este convins că, în spatele acestor demersuri, nu ar sta decât interese în jurul noului stadion. „E o perioadă de doi ani în care dumnealor au indus în eroare și judecătorii. Au procedat de o manieră neserioasă. Nu sunt serioși sub nicio formă și mă surprinde, pentru că unii dintre ei sunt oameni de calitate, dar nu știu de ce se tem. Ce vor să facă cu acest club? E păcat de acest club, pentru că a făcut performanță, poate să aibă, dar sunt interese pe care le anticipez și nu aș vrea să insiste. Interese cu stadionul, cine să ia spațiile, chiar dacă se știe că Pandurii are contract de comodat. Nu poate nimeni să ia terenul și vestiarele sub nicio formă. Ce pot să facă cu spațiile, e treaba Consiliului Local”, a transmis Golea.

Clubul Pandurii vrea să obțină de la CEO două milioane de euro, potrivit unei decizii nedefinitive, dar executorii a instanței de judecată. Banii constituie cotizații pe care compania era obligată să le vireze în conturile clubului în ultimii ani.

Vizualizări: 1,221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: