Vor să protesteze doar în cizme și cu cască

Președintele Sindicatului Renașterea de la Jilț Sud, Ion Popescu, susține că vor fi proteste în următoarea perioadă la Complexul Energetic Oltenia. Unul dintre motive ar fi acela că nu au ajuns echipamentele de lucru pentru anotimpul rece.

“O să trecem la proteste pe mai multe teme. O să facem protest pe tema echipamentului de lucru pentru iarnă, că nu a venit. Cu muncitorii pe care îi avem o să ne postăm în fața întreprinderii echipați în echipamentul pe care îl avem la ora actuală, adică ce ni s-a dat de la magazie: cizme, cască și cam atât”, a spus Ion Popescu la Radio Infinit.

Mai mult, Popescu a făcut un apel la noul președinte al Directoratului, Daniel Burlan, să stopeze promovarea pe criterii sindicale, practicată până acum. “D-le Director Burlan, vă rog oficial să interveniți pentru a opri plasarea și promovarea pe cale sindicală și politică a personalului din cariera Jilt-Sud. În caz contrar, Sindicatul Renașterea Jilt-Sud va face apel la membrii săi să acționăm legal pentru a opri matrapazalcurile pe care le pun la cale conducerea Carierei Jilt-Sud, Conducerea EMC Jilț și marele sindicat Mine Energie Jilț-Turceni. Suntem puțini, dar uniți, și să știți că ne vom lupta cu acest sistem Mafiot și CORUPT din interiorul CEO”, este mesajul președintelui Popescu.

Pe 6 februarie încep procedurile pentru negocierea unui nou contract colectiv de muncă la Complexul Energetic Oltenia, iar tema protestului este folosită și ca element de negociere. (A.A.)

Vizualizări: 3,521

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: