Vorbeşte Şova?

Arestarea preventivă a senatorului Dan Şova s-a produs ieri, la multe luni de la prima cerere a DNA în acest sens. Procurorii ar fi vrut arestarea lui Şova în dosarul Turceni-Rovinari, dar colegul lui de dosar Victor Ponta era încă premier şi preşedinte de partid, iar şeful Senatului, Tăriceanu, a făcut unele combinaţii care să-l scape de cătuşe. DNA a mai dat însă drumul la două dosare şi în cele din urmă senatorii i-au ridicat imunitatea lui Şova. Acesta a stat 24 de ore în arest şi lăsat să plece acasă, dar ieri o instanţă a decis încă 20 de zile de arest, până după Anul Nou, decizia fiind definitivă.

Şova a uimit opinia publică în ziua în care senatorii i-au ridicat imunitatea, având ochii roşii, ca şi cum ar fi plâns. Cu o zi înainte, la DNA, avea un ochi de-a dreptul vânăt. Unii care se pricep spun că nu ar fi de la plâns, ci de la faptul că ar consuma substanţe interzise. Injectabile. Dacă este adevărat, arestul va fi o adevărată tortură pentru Şova, care ar putea fi dispus să spună orice.

Sigur, nu ar fi corect ca anchetatorii să obţină mărturii pentru o „doză”. Dincolo de asta însă, 20 de zile de arest şi numărul mare de dosare în care este implicat l-ar putea face pe Şova să dea în gât un peşte mare. Cum nici Şova nu este chiar un peşte mic, toată lumea se gândeşte că peştele mare ar putea fi Ponta. Deşi, la câte afaceri cu statul a avut casa lui de avocatură, probabil că ar putea pune la dispoziţia procurorilor un banc întreg de peşti.

Tactica DNA, de a ţine şmecherii în arest preventiv, cu sprijinul judecătorilor, este cam cu încălcarea drepturilor fundamentale, dar dă rezultate. Oameni precum Dorin Cocoş, Niro, Hrebenciuc şi alţii au vorbit cu procurorii, au dat declaraţii şi fiecare dintre ei a dezvăluit o parte din reţeaua care aproape a sufocat România. Până la urmă, nu e importat ca unii care au furat să facă puşcărie. Dacă vorbesc, dacă dau o parte din bani înapoi, pot fi lăsaţi liberi. Mult mai important este să fie stârpită caracatiţa, pentru ca în sfârşit România să funcţioneze pe principiile economiei de piaţă. Caracatiţa din România se bazează pe cei mai importanţi lideri politici, pe marii miliardari, pe controlul instituţiilor de anchetă etc. DNA şi DIICOT au avut rezultate notabile, unii mafioţi sunt arestaţi, alţii îşi lichidează afacerile şi fug din România, dar caracatiţa va avea capacitatea de a se reface, dacă nu va fi stârpită.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: