Vranjkovic poate veni gratis la Pandurii

Cazul transferului jucătorului Ilie Iordache a stârnit o serie de noi controverse între oamenii de fotbal din Liga I. Meciul Dinamo – Pandurii din prima etapă e precedat astfel de o serie lungă de declaraţii războinice de ambele părţi, cei mai vehemenţi şi activi în show-urile tv ale canalelor tv cu profil de sport fiind dinamoviştii. Prinşi în propria capcană după ce au vrut să păcălească clubul Pandurii în cazul Iordache, cei de la Dinamo se văd acum în situaţia de a nu mai primi nici un ban pe Ilie Iordache după ce la rândul lor nu au achitat banii datoraţi celor de la Pandurii pentru Vranjkovic.

Preşedintele clubului Pandurii a declarat că poate cere comisiilor FRF ca bosniacul Vojislav Vranjkovic să revină gratis la Pandurii după ce Dinamo nu a plătit ultima rată de contract: „Studiind atent toate documentele de transfer din cazul Vojislav Vranjkovic cu un avocat, am constatat că putem cere comisiilor de specialitate ale federaţiei ca jucătorul Vranjkovic să vină înapoi gratuit de la Dinamo pentru că nu şi-au achitat ultima rată din contract, chiar dacă ei ar rămâne la să plătească doar două miliarde jumătate cât era suma iniţială.”

Marin Condescu a explicat cum a ajuns Vranjkovic să valoreze aproape 450 000 de euro în condiţiile în care acum doi ani valore în jur de 70 000 de euro: „Dinamo avea să ne plătească 2,5 miliarde de lei vechi acum doi ani pe Vranjkovic. Pentru că sunt peste 700 de zile de când Dinamo nu ne-a plătit datoria pentru Vranjkovic. Am verificat documentele şi am constatat că penalitatea este 1 % pentru fiecare zi  de întârziere deci, conform documentelor, de la ultima rată neachitată se aplică penalitatea din martie 2007, iar 365 su 365 fac peste  700 de zile.” Preşedintele grupării gorjene consideră că Dinamo a greşit cu intenţie aşteptând prescrierea datoriei în plan sportiv: „Greşeala celor de la Dinamo a fost una cu intenţie. Au aşteptat să treacă acel an de prescriere a datoriei crezând că ei nu ne mai plătesc nici un ban pentru Vranjkovic şi noi le dăm bani pe Iordache. Dacă a căzut problema cu Vranjkovic, cade şi transferul lui Iordache. Dinamo a greşit crezând că ne va păcăli. Ei au purtat negocieri cu noi doar pentru a trece termenul în care noi ne puteam adresa comisiilor în cazul Vranjkovic. Ei credeau că licenţierea cluburilor şi sudiul pe care noi l-am făcut pentru licenţiere nu constituie un document oficial prin care să se recunoască o sumă datorată dar s-au înşelat.” În acest moment Vranjkovic nu intră în vederea lui Mircea Rednic pentru retur fiind trimis să joace la echipa a doua, jucătorul fiind dorit de Sorin Cârţu la Pandurii dacă acest lucru este posibil.

Pandurii meg până la Lausanne

Marin Condescu spune că va risca neprogramarea în campionat a echipei sale dar se va adresa şi tribunalului de la Lausanne pentru că e convins că are dreptate: „Este posibil ca Pandurii să nu fie programată în prima etapă dar eu cred că federaţia şi liga îşi asumă o mare responsabilitate pentru că ne vom adresa tribunalului de la Lausanne. Din punctul nostru de vedere, comisia care a judecat acest caz a folosit documente neînsuşite de Pandurii pe care le-a introdus Dinamo.” Până să ajungă la Lausanne  Pandurii urmează să prezinte la Comisia pentru Statutul jucătorului care se va reuni marţi toate documentele din cazul lititgiului cu Dinamo.

Pot cere neprogramarea pentru Dinamo

Pandurii e îndreptăţită acum, în opinia preşedintelui Condescu, să ceară neprogramarea în campionat a celor de la Dinamo în cazul Vranjkovic: „Putem cere neprogramarea celor lor în campionat dar asta ar mai dura. Dar oricum ei se vor folosi de faptul că noi n-am depus nimic la una dintre comisii, eventual un memoriu, în decurs de un an, pentru că aşa prevede regulamentul.” Preşedintele se teme doar de întârzierea suspendării celor de la Dinamo prin diverse proceduri deşi are documente prin care demonstrează că Pandurii a anunţat inclusiv în cadrul procesului de licenţiere datoria celor de la Dinamo: „Avem un răspuns de la Dinamo din ianuarie 2008 în care îşi recunosc datoria faţă de Pandurii în cadrul licenţierii care s-a făcut atunci.”

Vizualizări: 73

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: