Vrea să atragă milioane de euro pentru turism

Autoritățile locale din comuna gorjeană Peștișani au primit la sfârșitul acestei săptămâni vestea că localitatea a fost declarată de Ministerul Economiei stațiune turistică de interes local. Acest lucru va duce la dezvoltarea comunei prin atragerea de fonduri guvernamentale, dar și europene.

Vestea aceasta era așteptată de mult timp de autoritățile locale din comuna Peștișani. ”Acest statut ne conferă posibilitatea de a accesa mai multe fonduri europene, dar și guvernamentale, pentru dezvoltarea comunei pe toate planurile. În felul acesta o să reușim să atragem în viitor milioane de euro pentru investiții în comună. Nu doar noi ca autoritate publică locală vom avea oportunitatea de a atrage fonduri, dar și persoanele fizice, iar pentru zonă va fi un mare câștig. Acest statut va oferi un viitor clar comunei, iar cetățenii vor înțelege mai bine peste câțiva ani ce înseamnă ca localitatea să fie declarată stațiune de interes local”, a precizat primarul Cosmin Pigui.

Din punct de vedere turistic, primarul din Peștișani are mari planuri pentru promovarea localității. ”Avem multe proiecte de viitor legate de Casa Constantin Brâncuși, de Parcul de la Hobița, vrem să promovăm Peștera Cioarei acolo unde au fost găsite cele mai vechi oseminte omenești, dar și cele mai vechi podoabe, vrem să amenajăm trasee turistice pentru punerea în valoare a Văii Bistriței, avem un lac în Boroșteni, 3 în Brădiceni și 3 în Peștișani pe care vrem să le amenajăm. În plus de asta, avem foarte mulți turiști din străinătate, mai ales din Spania, care vin să caute trufe. Cei care au venit sunt căutători din tată-n fiu“, a precizat Cosmin Pigui.

Primarul din Peștișani consideră că la această atestare a comunei ca zonă turistică de interes local au atârnat greu evenimentele culturale organizate în comună, cum ar fi Festivalul Răciturilor și Festivalul Iei.

Vizualizări: 1,442

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: