Vrea să dezvolte zonă turistică în locul unității militare dezafectate

Autoritățile locale din comuna Peștișani și-ar dori ca, în locul unde cândva a funcționat unitatea militară, să dezvolte o zonă turistică. Clădirile sunt dezafectate și în litigiu, în schimb zona oferă o priveliște de îți taie respirația.

În urmă cu mulți ani, undeva în inima munților din Peștișani a funcționat o unitate militară.  De mai bine de 15 ani, unitatea s-a închis, iar clădirile sunt acum în paragină. ”Unitatea militară de la Peștișani este dezafectată de foarte mulți ani. Situația juridică a terenurilor și a clădirilor este una incertă pentru că terenurile pe care sunt construcțiile sunt proprietatea Obștii Peștișani. Depozitele sunt goale, nu mai există deloc muniție acolo, am fost și am verificat personal, iar clădirile sunt din păcate într-o avansată stare de degradare. Este totul în paragină”, a precizat Cosmin Pigui.

Edilul din comuna Peștișani, și-ar dori foarte mult ca aici să se dezvolte o zonă turistică pentru că peisajul este unul extraordinar, însă șansele sunt minime. În trecut s-a încercat transformarea unității militare în complex turistic.

”În urmă cu foarte mulți ani s-a dorit realizarea unei zone turistice și eu sper că în timp se va concretiza acest proiect. Deocamdată nu s-a făcut nimic concret. Acum vreo 15 ani se dorea realizarea unui proiect comun între Obștea Peștișani, Consiliul Județean Gorj și Primăria Peștișani dar acolo era o speță penală care nu știu dacă s-a încheiat și dacă da, cum a fost soluționată.  Idea de a dezvolta zona este de luat în calcul, dar e destul de greu pentru că unele clădiri în care au funcționat cazărmile aparțin Unității Militare de la Craiova, deși sunt în paragină”.

În acest caz Direcția Națională Anticorupție a instrumentat un dosar pentru a stabili cum au ajuns terenurile unității militare în proprietatea Obștii Peștișani în baza unui proces-verbal de predare primire dar și de ce în acte clădirile apar demolate, iar în realitate există și sunt într-o avansată stare de degradare.

Descoperirea a fost făcută de mai mulți localnici din zonă care au sesizat DNA, iar parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Timișoara a început urmărirea penală în acest caz în urmă cu aproximativ 7 ani.

Vizualizări: 2,304

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: