Fermier: Nu mai sacrific miei de Paște pentru că nu vreau să mă spoiesc pe mâini degeaba

Gorjenii care vor să aibă pe masa de Paște carne de miel trebuie să se orienteze din timp, dacă nu vor să cumpere din supermarket-uri. Marii fermieri din județ nu vor sacrifica anul acesta miei pentru vânzarea pe piața din Gorj, ci îi vor exporta în țările arabe. Mici producători vor fi cei care vor vinde de acasă sau din centrele de sacrificare.

Marii fermieri din județul Gorj au renunțat de mult la a mai vinde miei cu amănuntul și aleg să-i trimită en-gross peste hotare. În perioada următoare un cunoscut cioban din Crasna va da către țările arabe circa 3.000 de capete.

”Eu personal, dar și marii fermieri din țară, nu mai vând mieii pe piața românească ci îi export în Italia, Grecia, țările arabe sau în alte zone din Europa. Fermierii mari nu mai stau să taie la miei de Paște. Eu personal am făcut un contract anul acesta și voi trimite 3.000 de capete la un arab.”, a precizat Ion Cherciu.

Fermierul de la Crasna este unul din cei mai bogați ciobani din România și a decis să nu mai sacrifice miei de Paște. ”Ținând cont că toate s-au scumpit în mod sigura kilogramul de carne de miel nu va scădea sub 45 de lei. Eu cred că se va vinde chiar și cu 50 de lei. Eu nu voi mai vinde anul acesta miei de Paște pentru că nu vreau să mă spoiesc pe mâini degeaba.  Am pus de o parte 100, așa pentru cunoscuți și prieteni, dar mieii mei merg la export fără să am bătăi de cap”.

Familia Cherciu deține la Crasna una din cele mai tehnologizate ferme din România unde anual cresc mii de capete de ovine. Fiica fermierului, Valeria Cherciu vinde produsele de la fermă, în două magazine pe care le deține în Municipiul Târgu-Jiu, alături de alte preparate tradiționale din carne de oaie, capră, vită, porc sau chiar vânat.

Vizualizări: 4,573

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: