Vrea să facă ”Cetățean de onoare” un veteran de război ajuns la 100 de ani

Un consilier din comuna Bengești Ciocadia vrea să-i fie acordat titlul de ”Cetățean de onoare” al comunei unui veteran de război care luna viitoare va împlini un secol de viață. Marian Mocioi a inițiat un proiect de hotărâre în acest sens pe care l-a înregistrat la primăriei.

Preotul Nicolae Diaconescu va împlini luna viitoare 100 de ani și în semn de mulțumire și recunoștință față de întreaga activitate și implicare socio-culturala la nivelul comunei, un ales local l-a propus pentru titlul de ”Cetățean de Onoare” al comunei Bengești Ciocadia.

”Fiu al satului Bălcești, preotul Nicolae Diaconescu, va împlini, biologic vorbind, la data 12 februarie onorabila vârsta de 100 de ani. Spun din punct de vedere biologic deoarece, în documentele oficiale, părintele Nicolae Diaconescu este înregistrat ca fiind născut la data de 30 martie 1923, nașterea sa fiind înregistrata cu întârziere în actele oficiale pentru că așa erau vremurile pe atunci. Având în vedere faptul că acordarea acestui titlu este un moment unic și totodată extrem de rar, am convingerea că reprezentanții conducerii primăriei , prin dispoziția domnului primar Victor Geogia vor face tot ceea ce trebuie pentru a celebra acest moment, pe care l-aș numi istoric”, a declarat consilierul local Marian Mocioi.

Vizualizări: 1,202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: