Vrea să pună sechestru pe ştrandul din Rovinari

Omul de afaceri Constantin Lupescu vorbeşte din nou despre datoria pe are spune că o are de recuperat de la Primăria Rovinari de mai bine de un deceniu, el declarând, de data aceasta că, acum, este în faza în care va pune sechestru pe unele dintre bunurile pe care instituţia condusă de Dorin Filip le administrează sau le are în patrimoniu.

Datoria ajunge la peste un milion de lei, afaceristul spunând că atunci când a lucrat la reţeaua de apă a oraşului, la sfârşitul anilor 90, nu i-au fost achitaţi toţi banii, suma reactualizată ajungând la cuantumul menţionat. Ani de procese dintre cele două părţi au devenit posibili prin nerecunoaşterea datoriei de către autorităţile din Rovinari, Lupescu fiind însă sigur că a parcurs toate etapele legale pentru ca, zilele acestea, să îşi recupereze ceea ce consideră că poate stinge datoria.

„Veţi vedea că toate au un sfârşit pe lumea asta. Executorul judecătoresc Nicuşor Trancă are de executat o decizie a unei instanţe de judecată şi de aceea, încă din 9 decembrie, i-a convocat la o întâlnire pe factorii de decizie din Primăria Rovinari, în frunte cu primarul Dorin Filip, pentru a vedea pe ce se va pune sechestru. Nimeni de la Primărie nu a venit la şedinţă, toţi s-au dat că au treabă, dar zilele astea pisica va fi ruptă în două. Există sentinţă judecătorească, nu mai e cale de întors. Decizia penală are numărul 80 şi a fost dată în 29 ianuarie 2009. Ea are formulă executorie şi de aceea spun că, în contul datoriilor, ştrandul şi, cel mai probabil, blocurile ANL din centrul oraşului, vor fi puse sub sechestru. Dacă exista un minimum de dialog din partea factorilor responsabili din Primărie poate că nu se ajungea aici”, spune Lupescu.

Primarul Dorin Filip nici acum nu crede că omul de afaceri va ajunge „aici”, edilul fiind convins că nu poate fi dus la bun sfârşit un asemenea demers. Filip declară că nu există, de fapt, nicio datorie către firma lui Lupescu şi, ca atare, nu vede pentru ce să se ajungă la executarea silită, chestiunea datoriilor fiind una deja „antică”.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: