Vrea un nou ajutor pentru CE Oltenia în acest an

Subiect nou lansat în presă de președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe. Acesta speră ca societatea Complexul Energetic Oltenia să primească încă un ajutor din partea statului până la sfârșitul anului, pe lângă cel de 251 de milioane de euro primit în primăvară.

“Sper, dacă mai e nevoie, până la sfârșitul anului să mai primim un astfel de ajutor. Nu mai vorbim de anii viitori, în care obligatoriu trebuie să fim sprijiniți”, a spus Căldărușe la Interviurile Infinit FM. Întrebat dacă sunt promisiuni în acest sens, liderul SMEO a spus: “Luați-o ca pe o simplă speranță a mea”.

Căldărușe a spus că societatea are nevoie de bani pentru investiții în cariere și termocentrale, dar și pentru exdinderea carierelor miniere.

În primăvară, compania a primit de la stat 251 de milioane de euro sub formă de împrumut rambursabil în șase luni. Dacă nu putea să îl ramburseze, și nu a putut, împrumutul s-a transformat în ajutor de funcționare, sub condiția elaborării unui plan de restructurare care să presupună trecerea unor grupuri de pe cărbune pe gaze și dezvoltarea unor capacități de energie fotovoltaică. Deși atunci când a fost calculată suma de 251 de milioane de euro s-a spus că este pentru acoperirea certificatelor de carbon, în realitate banii au acoperit și salariile timp de câteva luni.

Până acum s-a vorbit de acordarea unui astfel de sprijin timp de câțiva ani, dar Căldărușe a lansat în premieră ipoteza unui al doilea ajutor în 2020. (A.A.)

Vizualizări: 2,134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: