Vreau să mor și să ajung în Parlament

Uite că nici n-am apucat să vorbim bine de stat și statul a mai ieșit odată din marasmul în care se camuflează ca să ne arate că poate fi și șmecher. Ce viață la stat, dom'le, cu locuințele astea de la RAAPPS! Să stai ca maharajul în 200 de metri pătrați și să plătești sume ridicole chiar și exprimate în lei vechi. Sume pentru care pârliților pe care-i reprezinți abia li se oferă, la prețul real și scandalos chiar și în plină criză al pieței, o amărâtă de garsonieră într-un cartier mărginaș. În care să-și trăiască viața insignifiantă și mizeră, eventual la limita subzistenței.

Și încă e ceva ce televiziunile, în lipsa lor de profesionalism și goana după întâietate în greșeală, nici măcar n-au sesizat: de fapt, majoritatea chiriilor speculate pe la televizor într-o veselie, zilele trecute, nici măcar nu sunt plătite de către chiriași. Asta pentru că ”instituțiile în cadrul cărora activează chiriașii suportă 1550 RON pe lună din contravaloarea chiriei și a întreținerii”. Sumă care acoperă totalul de plată, în cele mai multe cazuri. Deci, și mai corect spus, majoritatea șmecherilor ăstora stau gratis în casele statului. Păi, cum, mă, să nu-ți placă socialismul? Cum să ai chef de recesiuni și corectitudine? Cum să nu-ți dorești să te faci parlamentar sau mic trepăduș printr-o instituție cu prescurtare mișto? Te înjură lumea? Dă-o dracului! Știți ce încet se aud înjurăturile când închizi termopanele alea scumpe și te baricadezi în micul tău palat pe care statul ți l-a făcut cadou, considerând că-l meriți pentru activitatea ta intensă de... De ce, chiar? Ce fac oamenii ăștia?

Tot la televizor l-am auzit pe un domn parlamentar justificând penibil și nemaivăzut faptul că i se pare normal ca ei, parlamentarii, să stea la hotel și să rânească cineva după ei. Citez din memorie: ”Noi, parlamentarii, nu avem timp să plătim facturi, întreținere, chirie, să ne spălăm haine și alte chestii din astea”. Nu mă-nnebuni, nea Nicu!? Dar noi cum avem, bă, frate, timp să le facem pe toate și să și muncim mai mult decât voi? Românii ăștia proști și credincioși, care au timp să și facă ”toate chestiile astea”, să vă și voteze și să și muncească, merită mai mult după moarte. Cred că Raiul se traduce printr-o existență postumă de parlamentar. Amin.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: