Vremuri grele pentru noi

Preşedintele Băsescu s-a săturat de campania electorală a USL, care-l foloseşte pe post de program electoral, şi a ieşit la atac. De luni de zile şi Ponta şi Antonescu, de câte ori apar la TV, îl atacă sistematic pe Băsescu zugrăvindu-l în toate culorile şi conturându-i portret de dictator. Deşi sub guvernarea lor s-au întâmplat cele mai năstruşnice evenimente, nu au luat nicio măsură normală la cap, ci au ţinut-o langa că Băsescu e de vină.

Încercarea de a pune în fruntea a două instituţii ale statului doi procurori cel puţin jenanţi, dacă nu catastrofici, a făcut înconjurul lumii, dar pentru asta tot Băsescu e de vină. Ministrul justiţiei, celebra Mona Pivniceru, s-a înhămat  la căruţa celor doi copreşedinţi ai alianţei şi va ţine circul deschis până după alegerile electorale. Nu se va lăsa şi, deşi s-au făcut de râsul lumii la interviurile publice pe care le-au dat, îi va propune preşedintelui Băsescu să-i ungă în cele mai importante posturi ale instituţiilor de stat de care depinde atât de mult MCV-ul României. O s-o ţină că Băsescu nu vrea să-i numească, deşi aceştia au obţinut avizul negativ al CSM, aviz pe care-l obţinuse şi Codruţa Kovesi atunci când a fost numită în funcţia de procuror general. Aşa cum s-au văzut în cele două interviuri, băieţii ăia, procurorii, păreau nişte gâgă care nu ar fi avut ce căuta nici măcar la o firmă de pază, dar acolo unde se cred îndreptăţiţi să acceadă…

În toată campania electorală de până acum nici Ponta, şi nici Antonescu nu ne-au spus ce au de gând să facă dacă vor câştiga alegerile. Singurul lucru clar care a reieşit în această perioadă a fost eventuala suspendare a preşedintelui în condiţiile în care nu va dori să-l numească premier pe Ponta. Până la urmă trebuia să-l lase nervii şi pe Băsescu şi prin declaraţiile de luni s-a dovedit că l-au lăsat. Atunci când ministrul apărării declară public că strategia de apărare naţională e lăutărească, când al doilea om în stat declară că-l suspendă dacă pune alt premier decât a gândit el, atunci când premierul în funcţie care doreşte să fie şi după alegeri una declară în ţară şi alta declară în afara ei, nu poţi decât să ieşi şi să le spui ce merită.

Fără un buget clar, fără un program clar care va trebui pus în aplicare de guvernul care va fi instalat după alegeri, Băsescu nu va numi premierul pe care-l va dicta alianţa USL. Bineînţeles că această declaraţie îi va pune pe jar pe cei doi copreşedinţi, dar nu-i va determina să arate de ce vor ei să ne conducă, pentru că am impresia că nici ei nu prea ştiu. Miile de locuri de muncă promise, laptele şi mierea care trebuiau să curgă şi tot ce ne spuneau  atunci când erau în opoziţie s-a dovedit gargară. Din nefericire pentru noi, aceste alegeri parlamentare nu ne vor aduce nici măcar liniştea de care aveam nevoie. Circul va începe abia după alegeri, cu numirea premierului. După cum se vede, Băsescu are de gând să meargă până în pânzele albe şi nu se va lăsa intimidat de ameninţarea cu suspendarea. De cealaltă parte, Voiculescu nici el nu pare resemnat, fapt pentru care campania asta aproape anostă va fi doar prefaţa a ceea ce ne aşteaptă.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: