Vremuri negre pentru complexurile energetice

Sindicatele şi directorii din minerit şi energie au avut o întâlnire la Rânca la sfârşitul săptămânii trecute, când au fost discutate două teme: finalizarea negocierilor la contractele colective de muncă şi inventarierea problemelor de la Complexurile Energetice Turceni şi Rovinari, dar şi SNLO. Ionel Manţog, directorul economic al CE Turceni, a declarat că producţia mare hidro a lăsat în urmă producţia din termocentrale.

Aceste discuţii sunt urmare a crizei de producţie care afectează cele trei unităţi. În cadrul întâlnirii de vineri s-a făcut un inventar al acestor probleme. „Pentru că este o producţie neobişnuit de mare a hidrocentralelor şi consum scăzut, încă din 2009 producţia în termocentrale a fost restricţionată. Ne aşteptam ca după luna iunie de anul acesta situaţia să revină la normal, dar nu s-a întâmplat aşa“, a declarat directorul economic al Complexului Energetic Turceni, Ionel Manţog.

Reduceri

Sindicatele au organizat această întâlnire pentru a conştientiza pe toată lumea de situaţia în care se află complexurile şi SNLO. “Producţia în Hidro este foarte mare, iar de aici rezultă că în acest an o revigorare nu mai este posibilă. Lumea trebuie conştientizată de acest lucru“, a mai spus Ionel Manţog.

Cei prezenţi la discuţii au căutat şi soluţii, mai exact vor fi reduse cheltuielile. “Trebuie să reducem cheltuielile cu personalul, dar şi cu investiţiile. La Complexul Energetic Turceni investiţiile nu vor fi afectate deoarece există deja fonduri alocate, însă probabil nu se vor face toate plăţile în 2010“, a mai completat Ionel Manţog.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: