Vukas speră să învingă şi în lupta cu cancerul

Jucătorul Energiei Pandurii, Milan Vukas, a aflat la finalul săptămânii trecute că are o tumoare pe testicule şi aceasta s-a extins, fiind nevoit să se trateze de cancer. Jucătorul a plecat imediat la Belgrad unde ieri a fost deja operat, acum urmând să se trateze în funcţie de tipul de cancer descoperit la analize.

Vestea a şocat întreaga echipă de handbal, dar şi pe antrenorul Vasile Stângă şi preşedintele Gore Popescu, care se ataşaseră foarte mult de micuţul internaţional al Serbiei. Acesta s-a dovedit a fi una dintre cele mai bune achiziţii ale echipei, impunându-se rapid în primul şapte. Preşedintele Popescu e convins că Vukas va învinge şi în lupta cu cancerul, el fiind un luptător pe teren. Liniştit, talentat şi prietenos cu colegii, Vukas a devenit component de bază al echipei şi toţi cei care au aflat şocanta veste au fost afectaţi. El acuzase de câteva zile dureri insuportabile şi nu mai dormea noaptea, fiind dus vineri la un control de medicul echipei. Computerul tomograf a arătat clar tumoarea, iar medicul i-a dat cumplita veste care l-a adus în pragul leşinului pe jucător, dar şi pe cei care îl însoţeau, conaţionalul său Ante Kukrika şi asistentul echipei, Petre Tocaru.

Jucătorul a fost operat ieri la Belgrad

Conducerea a luat decizia de a-l trimite pe Vukas în Serbia pentru a efectua alte analize în speranţa că, poate, diagnosticul pus în România nu e cel corect. Din păcate medicii sârbi au confirmat existenţa acelei tumori şi ieri l-au şi operat.

Preşedintele Gore Popescu era foarte ataşat de micuţul jucător şi a fost la rândul său şocat de vestea care i-a fost dată de antrenor: „Vukas e un luptător in terenul de joc, de ce nu s-ar lupta şi cu boala? Este un jucător extrem de important, este din primul şapte, el a fost jucător de bază la noi şi s-a integrat perfect. Meciul cu Bacăul el l-a câştigat iar în sistemul de joc al domnului Stângă ne va lipsi. Ne va fi greu fără el. Dar noi sperăm să se facă bine repede. Clubul o să-i fie alături să vedem cu ce putem să-l ajutăm dacă vom putea să-l ajutăm de aici”, a declarat preşedintele care a pus imediat la dispoziţia jucătorului o maşină să meargă la Belgrad. Acesta a ţinut permanent legătura cu impresara jucătorului care a confirmat faptul că ieri medicii de la Belgrad l-au şi operat: „Vukas s-a operat, am discutat cu impresara lui şi medicii l-au şi trimis la operaţie. Se va stabili apoi ce fel de cancer este, benign sau malign, pentru a-l tarta mai departe. O să aflăm pentru că voi ţine legătura cu ea în aceste zile pentru că nu ne este indiferent ce se întâmplă cu jucătorul nostru”.

„Am mers cu el şi cu Kukrica la tomograf, pentru că Vukas nu vorbeşte bine engleza, iar Ante îi traducea. Am observat că medicul s-a schimbat la faţă când a văzut despre ce e vorba. Ne-a făcut mai multe filme cu tumoarea care e răspândită acolo în corp şi mi-a spus în prima fază că e de rău. Când a ieşit jucătorul mi-a spus că e cancer şi m-au lăsat picioarele. Nu pot să cred, e atât de tânăr, are doar 23 de ani!”

Petre  Tocaru – asistent medical

Vizualizări: 80

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: