Weber critică blocajul de la CE Oltenia

Activitate blocată la Complexul Energetic Oltenia cel puțin pentru două săptămâni. Se întâmplă acest lucru din cauza faptului că noul Consiliu de Supraveghere nu a putut fi înregistrat la Registrul Comerțului, iar fosta structură și-a încheiat activitatea. Problema trebuie rezolvată cât mai repede pentru ca activitatea companiei energetice să nu aibă de suferit.

Noul Consiliu de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia, numit la 1 iulie, nu a putut fi înregistrat la Registrul Comerțului. Motivul este acela că unul dintre noii supraveghetori, Gabriela Popa, are fapte înscrise în cazierul fiscal.

În cazul în care va fi nevoie de documente care să necesite avizul Consiliului de Supraveghere, compania nu va avea cum să le obțină, astfel că activitatea este blocată cel puțin până la sfârșitul acestei luni. S-a ajuns aici pentru că noua structură de conducere nu a fost înregistrată până acum. „Noul Consiliu de Supraveghere a fost neînregistrat la Registrul Comerțului. Asta înseamnă că activitatea Complexului este blocată cel puțin pentru două săptămâni. De ce s-a dorit acum să se facă aceste numiri? Eu nu le-am considerat justificate pentru că sunt niște decizii ce au urmări pe care noi le tragem aici. Ministerul Energiei a făcut toate demersurile. Nu știu ce se întâmplă”, a declarat, la Radio Infinit, deputatul Mihai Weber.

Weber a explicat că nici nu vedea necesară o modificare a Consiliului de Supraveghere în acest moment, însă deciziile au fost luate doar la nivelul Ministerului Energiei. „Nu era necesară o schimbare a Consiliului de Supraveghere pentru că nu era momentul, trecând printr-o situație prin care trecem noi acum. Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat pentru că se creează blocaje. Nu trebuia să înceteze activitatea vechiul Consiliu și preia din mers noul Consiliu de Supraveghere. Nu îmi dau seama ce se întâmplă acolo. Cine s-a dus acolo, cum s-a dus, eu nu cred că era justificată această schimbare. Se pun niște oameni pe care nu are ce să-i recomande”, a încheiat liderul PSD Gorj, Mihai Weber.

Vizualizări: 2,585

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: