Weber îl contrazice pe Popescu: Vor fi alegeri în septembrie

Deputatul PSD Gorj, Mihai Weber, spune că vor fi alegeri în organizaţie în septembrie 2018. Acesta susţine că şi-ar fi dorit să fie în iunie, dar agenda politică de la Bucureşti a fost foarte încărcată. Îl contrazice însă categoric pe preşedintele PSD Târgu Jiu, Aurel Popescu, care a declarat că nu vor mai fi alegeri până în 2021, pentru că nu ar mai fi timp.

Deputatul Mihai Weber, cel care intenţionează să candideze la postul de preşedinte al PSD Gorj, a spus că nu s-a schimbat nimic de la ultimele discuţii. „Alegeri vor avea loc nu numai la Gorj, ci şi înalte judeţe, în special în cele 18 care au conduceri interimare. A fost creionat un calendar al alegerilor şi se stabilise în această perioadă, iunie-iulie. Au fost alte probleme, dar alegerile vor fi la toamnă, nu este nicio presiune să fie acum”, a spus Mihai Weber.

Declaraţia lui Weber vine ca reacţie la afirmaţia lui Aurel Popescu, care susţinuse că nu mai este timp pentru alegeri şi a explicat pe larg de ce. „Urmează o perioadă de vacanţă, şedinţele sunt mai rare. Nu cred că ar fi oportună o conferinţă judeţeană. Dacă ajungem deja în toamnă, să dăm drumul la conferinţe de alegeri în toate localităţile din judeţul Gorj, mi se pare puţin forţată nota, ţinând cont de faptul că în luna mai 2019 avem alegeri europarlamentare. Din noiembrie, noi trebuie să ne pregătim pentru campania respectivă. Dacă ar începe conferinţele de alegeri în localităţi în septembrie, am avea conferinţa judeţeană în a doua parte a lunii noiembrie sau chiar începutul lui decembrie. Cred că nu s-ar mai impune o conferinţă judeţeană în acest moment”, a spus Aurel Popescu.

Weber a replicat că o părere nu este o decizie. „Este părerea lui Aurel Popescu, părerea unui om care prea puţin contează atunci când se ia o decizie la nivel naţional. Şi-a exprimat o părere, nu este o decizie a organizaţiei”, a explicat Weber.

Primarii vor alegeri

Mai mulţi primari PSD din Gorj sunt de părere că ar fi nevoie de alegeri, pentru a şti cu ce echipă merg în cele patru scrutine electorale care urmează. „Eu consider că trebuie făcute alegerile la Târgu Jiu, pentru că aşa este normal. Sunt mai multe lucruri de pus la punct, pe care trebuie să le discutăm în interior”, a spus Ion Bîrcă. Primarul din Turburea nu crede că alegerile în partid ar afecta organizarea alegerilor europarlamentare din luna mai anul viitor. „Trebuie să ştim şi noi cu cine mergem, cine este căpitanul de echipă la Partidul Social Democrat Gorj”, a mai spus Bîrcă.

„Din punctul meu de vedere, cred că ar trebui să fie alegeri”, a spus şi Adi Cîmpeanu, primarul din comuna Runcu.

Claudiu Manta, vicepreşedinte al PSD Gorj, cere şi el organizarea de alegeri în această toamnă, pentru că urmează doi ani electorali în care nu va mai fi timp pentru aşa ceva. „Atâta timp cât decizia de organizare a alegerilor este luată la nivel naţional, cred că trebuie implementată”, a mai spus Manta.

Vizualizări: 1,180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: