Weber: Inventăm poveşti

Butoiul cu pulbere stă să explodeze în PSD Gorj. După ce Florin Cârciumaru a declarat că nu are niciun motiv să plece din fruntea organizaţiei înainte de vreme şi că este dispus să-şi măsoare puterile cu oricare dintre contestatarii săi, deputatul Mihai Weber susţine că nimeni nu i-a cerut demisia. „Inventăm poveşti! Şi mie mi-ar plăcea să zbor pe lună, dar v-am spus eu despre lună?”, a spus Weber. Preşedintele executiv al PSD Gorj a explicat, la Radio Infinit, că nu i-a cerut nimeni lui Florin Cârciumaru să plece de la frâiele organizaţiei judeţene a PSD. „Niciodată nu am cerut ca domnul Cârciumaru să plece dintr-o funcţie. Domnul Cârciumaru a declarat foarte clar că în momentul când vor fi organizate alegeri, nu va mai candida. Şi domnul Cârciumaru nu este străin de discuţii. Toate discuţiile le-am avut, în prezenţa domniei sale, împreună cu domnul Cosmin Popescu, cu domnul senator Iriza. Nimic nu prevedea o schimbare de abordare aşa bruscă. Nu s-a discutat niciodată despre un proces verbal din 2015 care să aibă valabilitatea mandatului organizaţiei judeţene”, a mai declarat Weber.

Chiar dacă s-au creat tabere în jurul celor doi, Weber dă asigurări că n-ar fi aşa. Cu toate acestea, ar vrea să fie organizată o şedinţă în sânul partidului, unde să fie clarificată această problemă. Nici sondajul nu-l sperie pe Weber.

Analistul politic Pantelimon Manta ştie care va fi deznodământul: retragerea lui Florin Cârciumaru. Însă acest lucru nu e posibil prea devreme. „Până la urmă, Cârciumaru va trebui să plece. Lucrul acesta nu ştiu când se va întâmpla. El profită şi de situaţia delicată de la nivelul conducerii centrale. Dragnea, numai problema asta nu o are pe cap şi de-asta nu cuplează pentru niciuna dintre tabere. El vrea linişte în teritoriu. Nu-i convine nici lui, dar are alte probleme. Nu intră pe agenda lui Liviu Dragnea”, a explicat Manta. (A.A.)

Vizualizări: 503

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: