Weber: Un derapaj extrem de grav

Alianţa dintre PSD şi ALDE s-ar putea destrăma la Motru, după ce liderul organizaţiei municipale a ALDE a anunţat că va susţine proiectele primarului liberal. Social-democraţii au reacţionat şi cataloghează totul ca „un derapaj extrem de grav”, care nu va rămâne netaxat.

Preşedintele executiv al PSD Gorj, Mihai Weber, a explicat că a fost surprins de problemele apărute la Motru în relaţia cu colegii de alianţă. Anunţă că o astfel de coaliţie nu poate fi destrămată la nivel local, după ce a fost parafată la Bucureşti. „Mi se pare că este un derapaj extrem de grav de la ceea ce înseamnă alianţa la nivel naţional. Voci sau lideri locali, indiferent cum se numesc, nu au niciun fel de putere la nivel naţional. Ce se întâmplă aici este extrem de grav. În primul rând, trebuia să purtăm nişte discuţii noi, ca aliaţi. Nu este normal să susţii opoziţia. E adevărat, vreau să subliniez foarte clar, că nu am transmis decât un semnal de unitate în teritoriu. Mă refer aici la toate acţiunile şi hotărârile pe care primarii care nu sunt în PSD, chiar şi în opoziţie, dacă au avut de susţinut anumite proiecte care sunt în beneficiul comunităţii, sigur că au fost susţinute”, a explicat Mihai Weber.

Situaţia de la Motru nu va rămâne aşa, dă asigurări liderul PSD Gorj, care anunţă discuţii cu partenerii de la ALDE. „Nu se poate pune problema de rupere a alianţei până când nu există anumite discuţii în teritoriu, între noi. Până acum, nu au fost generate discuţii. Şi eu o să am o discuţie cu reprezentanţii de la ALDE să vedem ce gânduri au. Pentru faptul că ies public cu o asemenea declaraţie, cred că nu face bine unei alianţe, pentru că n-au fost puse semne de întrebare pe seama unei eventuale destrămări”, a mai transmis Weber.

Protocol încheiat în 2016

La Motru, nu este nicio surpriză destrămarea alianţei. Asta în ciuda faptului că viceprimarul Cosmin Morega, de la PSD, spune că este o alianţă semnată în urmă cu doi ani şi nu poate fi ruptă atât de uşor. „Este un protocol încheiat imediat după alegerile locale, care este semnat de reprezentanţii ALDE Motru, consilierii independenţi de la PMP, PSD şi PSRo. Avem un protocol de colaborare şi susţinere pe tot mandatul, adică pe patru ani, nu pe o lună sau două. Acum, dacă domnul Iordache nu ştie sau nu vrea să ştie despre acest protocol, nu mai ştiu. Nu este ceva care să mă uimească pe mine de aşa-zisele colaborări cu PNL. Dacă stăm şi analizăm bine, preşedintele de la ALDE Motru vine din rândul PNL. Să se ia o decizie pentru ca să ştim ce avem de făcut”, a fost mesajul lui Morega.

Vizualizări: 1,175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: