Yabre a rămas în România în perioada pandemiei

Nu toți jucătorii străini din loturile echipelor de fotbal au ales să plece din  România pe timpul pandemiei de coronavirus. Jucătorul din Burkina Faso al celor de la ACS Viitorul Târgu Jiu, Francois Yabre, a rămas la Oradea, acolo unde se afla la suspendarea campionatului.

ACS Viitorul Târgu Jiu are un singur jucător străin în lot, pe fundașul central Francois Yabre , jucător de 28 de ani, din Burkina Faso. Deși în Liga 2 mulți străini au cerut să plece acasă pe timpul pandemiei de coronavirus, apărătorul și-a arătat intenția de a rămâne în România. „Este în România, Yabre nu a cerut să plece. A vrut să rămână aici. E profesionist, nu s-a pus problema să plece. Nici noi nu eram de acord, pentru că nu am vrut să riscăm nimic. Dacă pleca, atunci când se întorcea în România ar fi trebuit să stea în izolare”, a precizat Cristian Lupuț pentru Liga2.ro.

Fundaşul central Francois Yabre este unul dintre jucătorii care au fost aduşi la ACS Viitorul  de la Luceafărul Oradea, acesta venind la Oradea  Jucătorul  a fost preluat  la echipa care se antrenează la Bălești și joacă la Târgu Jiu odată cu cei  mai buni  fotbalişti ai orădenilor  în vara anului 2019, când ACS Energeticianul a retrogradat  şi apoi a revenit în Liga 2 sub actuala denumire,  luând locul Luceafărului Oradea.

Fundaşul este din Burkina Faso dar are şi cetăţenie norvegiană evoluând înainte de a veni la Oradea la formaţia norvegiană FK Molner din 2.Division.

Vizualizări: 277

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: