Zăcămintele de petrol de la Ţicleni, exploatate de scoţieni

OMV Petrom a concesionat zăcămintele de la Ţicleni unuia dintre cei mai mari lideri mondiali din industria petrolieră. Este vorba despre Petrofac Solutions & Facilities Support SRL din Scoţia. Potrivit contractului, producţia urmează să crească cu cel puţin 50% pe an. Reprezentanţii OMV Petrom şi Petrofac s-au întâlnit ieri cu şefii judeţului pentru a-şi prezenta contractul de servicii, urmând a avea discuţii în perioada imediat următoare şi cu primarul oraşului Ticleni.

Petrofac Solutions  Facilities Support SRL este unul dintre cei mai mari lideri mondiali din industria petrolieră. Această societate va implementa o tehnologie modernă şi va asigura resursele financiare, iar Petrom-ul va superviza operaţiunile şi va plăti pentru cantitatea de ţiţei produsă. Potrivit acordului dintre cele două părţi, producţia de ţiţei urmează să crească cu cel puţin 50% pe an. Contractul a fost semnat în condiţiile în care scoţienii s-au angajat să nu concedieze personalul angajat de OMV Petrom. Muncitorii vor fi preluaţi de către Petrofac la dată de 1 noiembrie, dată la care va intra în vigoare contractul.

Contractul, prezentat autorităţilor judeţene şi locale

Contractul de servicii a fost prezentat ieri conducerii judeţului. La întâlnire au participat atât reprezentanţii Instituţiei Prefectului şi Consiliului Judeţean cât şi Cristian Todea, Manager Asset 2 Oltenia/OMV Petrom şi Tudor Gafton, Director General  al Petrofac Solutions-Facilities Support SRL. De asemenea, în perioada imediat următoare, reprezentanţii celor două societăţi urmează să se întâlnească cu Ion Ungureanu, primarul oraşului Ţicleni. “Grupul OMV Petrom a concesionat Schela Ţicleni unei societăţi din Scoţia. Această societate vrea să implementeze o tehnologie cu ajutorul căreia producţia de petrol va creşte cu 50% pe an. Una dintre condiţii a fost să se păstreze numărul de muncitori. Reprezentanţii celor două societăţi m-au contactat, au purtat discuţii cu sindicatele şi au semnat contractele cu muncitorii. Urmează ca până la data de 1 noiembrie să avem o întâlnire în vederea rezolvării problemelor de infrastructură”, a declarat Ion Ungureanu, primarul oraşului Ţicleni.

Vizualizări: 294

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: