Zăpada le-a venit de hac şoferilor din Gorj

Zăpada căzută pe şoselele din Gorj a luat pe nepregătite autorităţile din mai multe localităţi. Astfel, mai multe drumuri, atât comunale cât şi judeţene  au fost ieri greu accesibile, şoferii nu au putut circula cu mai mult de 20 kilometri la oră.

Cei care au plecat ieri de acasă cu maşina, la primele ore ale dimineţii au avut mari bătăi de cap din cauza carosabilului acoperit de zăpadă. Spre exemplu, în comuna Drăguţeşti, la ora 9, utilajele de deszăpezire nu ieşiseră pe străzi. „Se circulă foarte greu, nu a fost aruncat nisip sau sare iar zăpada nu a fost dată la o parte. Am mers cu maşina cu 20 de km la oră, mi-a fost frică să nu derapez şi să intru în şanţ”, spune Marius Tâlvescu, din comuna Drăguţeşti.

Prefectul judeţului Gorj, Liviu Andrei, spune că primarii localităţilor unde nu s-a intervenit cu utilajele de deszăpezire vor fi traşi la răspundere. „Primarii au obligaţia să intervină cu utilajele de deszăpezire şi să cureţe carosabilul pentru evitarea de accidente, dacă nu se va întâmpla asta, deşi nu am fost informat că nu şi-au făcut treaba în privinţa asta, vom lua măsuri”,  spune acesta.

„Este ca pe arătură“

Nu doar pe drumurile comunale s-a circulat greu ieri ci şi drumurile judeţene au stat acoperite cu zăpadă. Pe drumul de legătură dintre localităţile Câlnic şi Rovinari, ieri, la ora prânzului, zăpada nu era dată la o parte de pe carosabil.  „Este ca pe arătură, nu au aruncat nici măcar cu nisip, asta e România, plătim taxe şi le plătim degeaba, ruşinos este că se ştia că va ninge mult şi ei tot nu au fost pregătiţi, nici nu se vede drumul de zăpadă”, spune Cristian Paraschivu.

Situaţia s-a repetat şi pe drumul  judeţean care face legătura între localităţile Câlnic şi Tismana. Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a găsit repede o explicaţie. „Utilajele de deszăpezire sunt la Negomir, vor ajunge şi la Câlnic dar după ce vor termina acolo”,  precizează acesta.

Podul nimănui

Podul de cale ferată care face legătura între localităţile Voinigeşti şi Târgu Jiu  este acoperit de zăpadă. Oamenii au trecut ieri podul pentru a merge la cumpărături cu teama că vor aluneca în râul Jiu. Pentru a evita podul, oamenii trebuie să meargă peste 5 kilometri.

Podul cu pricina pare ar fi al nimănui. Dacă primăria Târgu Jiu spune că acesta este în administraţia Căilor Ferate, reprezentanţii Căilor Ferate spun că podul nu le aparţine. Astfel, oamenii sunt nevoiţi să vină pregătiţi cu sare de acasă în cazul în care zăpada îngheaţă. „Acum că nu a dat îngheţul trecem, mergem încet şi ne ţinem de balustradă însă dacă va îngheţa nu putem să venim cu bagaje şi cu copiii după noi că putem aluneca în Jiu sau dacă nu cădem în apă, tot ne lovim de calea ferată, e periculos dar ce să facem, nu avem de unde cumpăra pâine sau mâncare, trebuie să trecem podul la Romaneşti”, spune Elisaveta Gore, din Voinigeşti.

Localnicii din Voinigeşti mai au o variantă. Dacă le este teamă să treacă pe pod pentru a merge să-şi cumpere mâncare sau cele necesare pentru casă, pot merge pe strada Prelungirea Panduri dar asta ar însemna să ocolească cel puţin cinci kilometri.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: