Zece elevi luaţi cu ambulanţa de la şcoală

Un număr de zece copii, cu vârste cuprinse între 6 și 9 ani, au fost transportați ieri cu salvările la Spitalul de Urgență din Târgu Cărbunești pentru că au manifestat stări de vomă și amețeală la școală, după ce au consumat din laptele care le fusese împărțit într-o pauză.

Micuții au mâncat laptele cu poftă deși, spun cei care l-au gustat ulterior, gustul acestuia era evident al unui produs stricat. Imediat  elevii au început să se simtă rău și învățătoarea lor a fost nevoită să sune la 112 și să ceară ajutor.

La spitalul din Târgu Cărbunești aceștia au fost aduși în mare grabă, medicii acordându-le primul ajutor, în câteva ore toți fiind „pe picioare” și apți să plece acasă fără probleme. La unitatea sanitară a ajuns și inspectorul școlar general Ion Ișfan, care a dorit să vadă personal cum se simt cei mici și care este starea lor de sănătate. „Am discutat cu ei și cu părinții și acum se simt mult mai bine. Până la sfârșitul zilei vor fi toți acasă, fără probleme. Mă surprinde însă că s-a întâmplat așa ceva pentru că la școală sunt condiții pentru depozitarea laptelui. Am gustat și eu din produsul distribuit elevilor și vă pot spune că avea un gust de produs stricat, deși pe ambalaj termenul din valabilitate era undeva până în octombrie 2014”, a spus șeful IȘJ Gorj.

Inspectori de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentară, precum și de la Direcția de Sănătate Publică s-au deplasat ieri la Berlești pentru a vedea ce anume s-a întâmplat cu laptele și cum s-au putut îmbolnăvi copii de la produsele primite la școală.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: