Zece mii de lei amendă pentru o carmangerie din Gorj

Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare Gorj au efectuat în ultima perioadă mai multe controale în unități supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor. Angajații instituției au verificat dacă sunt respectate normele sanitar veterinare, iar în urma verificărilor au fost aplicate 8 sancțiuni în valoare de peste 27.000 de lei.

Cea mai mare amendă  a fost încasată de un supermarket. Inspectorii DSV Gorj au descoperit aici zeci de kilograme de carne de porc și pasăre, care prezentau modificări organoleptice de culoare. Amenda a fost de 10.000 de lei.

”O amendă în valoare de 10.000 lei la un supermarket, întrucât a fost identificată cantitatea de 22,502 kg carne de porc și pasăre, care prezenta modificări organoleptice de culoare și nu era însoțită de elemente de identificare (termen de valabilitate, data producției, denumirea producătorului). Sancțiune complementară: reținerea oficială a cantității respective și dirijarea acesteia către neutralizare”, transmite DSV Gorj.

Tot o sancțiune în valoare de 10.000 de lei a fost aplicată și unei carmangerii. ”O amendă în valoare de 10.000 lei a fost acordată la o carmangerie, pentru nerespectarea normelor stabilite de A.N.S.V.S.A. privind întreţinere a spaţiilor, suprafețelor și utilajelor: paviment degradat și neigienizat, stâlpi de susținere cu porțiuni degradate, pragurile de la ușile de acces cu zone corodate”, au mai afirmat reprezentanții instituției.

Amenzi mai mici au fost acordate și la alte unități alimentare de pe raza localităților: Baia de Fier, Țicleni, Novaci,  Rânca și Târgu-Jiu.

Vizualizări: 3,155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: