Zece persoane pentru postul de economist de la Aparegio

Zece persoane vor susţine astăzi examen pentru ocuparea postului de economist-auditor financiar-contracte şi proiecte de investiţii fonduri europene scos la concurs de către SC Aparegio SA în urmă cu câteva zile. Pe lângă studiile economice, candidaţii au trebuit să aibă o experienţă de 5 ani în domeniu, cunoştinţe de limba engleză şi calculator. (D.M.)

Suspendaţi pentru că nu au emis bon fiscal

Amenzile sau suspendarea activităţii nu mai bagă frica în agenţii economici de pe raza judeţului Gorj. Aceştia continuă să comercializeze produse fără a emite bonuri fiscale, încălcând legea. Doar în primele zile ale acestui an trei societăţi comerciale din Gorj au fost închise de comisarii Gărzii Financiare pentru că nu utilizau case de marcat. Aceste controale se vor intensifica în perioada următoare pentru a-i depista pe cei care nu vor să folosească aceste aparate. În decursul anului trecut a fost dispusă măsura de suspendare a activităţii pentru lipsa aparatelor de marcat fiscale pentru 112 de societăţi comerciale. (A.A.)

Comerţul cu amănuntul, în topul evaziunii

Evaziunea fiscală a fost în topul infracţiunilor pe parcursul anului trecut. Cele 2862 de controale efectuate de comisarii Gărzii Financiare Gorj s-au soldat cu amenzi ce depăşesc 3.000.000 lei, cu confiscări de bunuri de peste 370.000 lei şi cu 84 de sesizări penale. Prejudiciul adus de firmele care se ocupau cu comerţul cu amănuntul, cu comerţul de cereale, transportul de persoane sau care exploatau masă lemnoasă au adus un prejudiciu de peste 11.000.000 lei. Tot anul trecut au fost întocmite 84 de sesizări penale. (A.A.)

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: