Zece variante pentru conducerea CE Oltenia

Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Rodin Traicu, a declarat la Radio Târgu Jiu că în luna ianuarie Complexul Energetic Oltenia va avea un manager selectat de firma de recrutare Kienbaum. Potrivit unor surse, fostul director Constantin Bălăşoiu ar fi singurul român care ar fi pe lista celor care ar putea conduce CEO. Aceleaşi surse spun că între timp se fac presiuni politice pentru adăugarea lui Laurenţiu Ciurel pe această listă. De asemenea, în toate declaraţiile, reprezentantul firmei s-a referit la un german atunci când a vorbit de candidatul cu cel mai bun CV.

Secretarul de stat Rodin Traicu a menţionat că la firma de recrutare au fost depuse peste 100 de CV-uri pentru funcţia de şef în compania energetică, însă se pare că numai 10 dintre acestea au fost selectate pentru etapa finală. Bălăşoiu ar fi singurul român de pe listă, spun surse. Fostul director al companiei nu vrea să comenteze această ipoteză. „Nu ştiu de unde aveţi această informaţie. Oricum, nu pot să comentez nici acest subiect şi nici altele. Aceasta este politica stabilită de conducere şi dacă nu aş face întocmai m-aş situa în afara ei. Avem un purtător de cuvânt“, a spus Bălăşoiu.

Supărat că nu l-au chemat la interviu

Între timp, un gorjean se plânge că a depus CV la firma de recrutare, dar nu a fost chemat la interviu. Nicolae Anghel susţine că avea toate caracteristicile unui bun manager. Anghel a fost director la CET Târgu Jiu mai mulţi ani, dar şi la Marsat. În ultimele luni acesta a corespondat cu firma de recrutare Kienbaum. Printre altele, Anghel întreabă despre cum şi-ar asuma firma de recrutare  un eventual eşec şi comentează pe marginea felului de selecţie a viitorului manager. 

Acesta a aplicat pentru director general, dar spune că s-ar mulţumi şi cu un post în consiliul de supraveghere, garantând că "nu ar mai mişca nimeni". "Nu m-au chemat la interviu şi vreau să ştiu de ce. Am experienţă de conducere în domeniu. La mine lucrurile ar fi clare, imediat aş muta sediul la Turceni, pentru a fi mai departe de mafia din Târgu Jiu şi în cel mult un an aş face privatizare. Numai aşa se poate termina cu toate acele încrengături din jurul mineritului şi energiei", crede Nicolae Anghel.

Reprezentantul firmei de recrutare nu a răspuns ieri la telefon, pentru a explica pe ce criterii unii au fost chemaţi la interviu, iar alţii nu.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: