Zeci de angajați ai CE Oltenia în spital. TESA muncește de acasă!

Se complică lucrurile în Complexul Energetic Oltenia. Circa 100 de angajați ai companiei sunt infectați cu noul coronavirus sau în carantină, iar cifra salariaților afectați de virus de la începutul pandemiei se apropie de 1% din totalul angajaților. La nivelul companiei, au fost impuse noi măsuri pentru stoparea răspândirii virusului, astfel că mare parte din personalul TESA lucrează de acasă.

Angajații care obișnuiau să facă naveta de la Motru sau Craiova au optat pentru telemuncă. Cea mai mare teamă a șefilor companiei este ca virusul să nu afecteze funcționarea termocentralelor sau a carierelor.

În prezent, circa 50 de angajați ai companiei energetice sunt internați, confirmați cu noul coronavirus. Alți 46 se află în carantină la domiciliu. Multe cazuri au fost depistate în Craiova și Ișalnița. “Avem o situație delicată. Sunt 95 de colegi care sunt afectați direct de această situație. 49 de colegi sunt pozitivi și se află internați și 46 de colegi sunt în izolare sau carantină la domiciliu. 184 de colegi, de la începutul pandemiei, au fost declarați vindecați și și-au reluat activitatea. În zona Ișalnița - Craiova, incidența este foarte mare. Peste 500 de colegi sunt acolo. Dintre aceștia, 10 sunt afectați. La Ișalnița, avem o situație dificilă”, a explicat Ion Rușeț, consilierul Directoratului companiei, la Tele 3.

Oficialii companiei speră ca îmbolnăvirile să nu se înmulțească în producție, unde lucrurile s-ar putea agrava și ar putea pune în dificultate funcționarea companiei. „Noi am luat toate măsurile de protecție. Sperăm ca această infecție intracomunitară să nu ne afecteze prea mult. Ne apropiem de 1% dintre salariați afectați în acest moment, ceea ce ar face să declanșăm un plan de acțiune. Sperăm să se vindece colegii. Dacă vom avea 125 de colegi afectați în mod direct, avem deja 1% din personal, ceea ce nu este deloc bine”, a mai adăugat Ion Rușeț.

Deja, mare parte din personalul care lucrează în birouri muncește de acasă de câteva zile. „Pentru personalul TESA, s-a luat decizia să se apeleze la telemuncă. Din 3 noiembrie, a fost suependat transportul colegilor de la Craiova și Motru la Târgu Jiu. O parte din colegi sunt în concediu, o parte efectuează sarcinile de serviciu din fața calculatorului de acasă. Sperăm să nu fie afectat personalul din producție. Atunci am avea o problemă de funcționare a companiei”, a mai spus Rușeț, la Tele3.

Vizualizări: 5,951

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: