Zeci de angajaţi munceau la negru la o societate din Fărcăşeşti

O societate din Fărcăşeşti riscă o amendă de un miliard de lei, după ce a fost depistată de inspectorii ITM folosind angajaţi fără forme legale. 37 de muncitori desfăşurau activităţi fără a avea cărţi de muncă.

Societatea din Fărcăşeşti are ca domeniu de activitate împădurirea fostelor halde de steril rezultate în urma activităţii miniere din zonă.  Inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj ( ITM) au fost sesizaţi de către o persoană din localitatea respectivă în legătură cu faptul că unii angajaţi de la această societate lucrează la negru. S-au deplasat la faţa locului împreună cu circa 20 de poliţişti şi au constat că muncitorii nu erau angajaţi cu forme legale de muncă. „A avut loc o acţiune la Fărcăşeşti în colaborare cu reprezentanţii Poliţiei, au fost descoperite 37 de persoane fără forme legale de angajare la o societate comercială, care executau lucrări de împăduriri halde. Inspectorii au lăsat înştiinţare administratorului societăţii să se prezinte la instituţia noastră cu documente pentru a fi definitivat controlul”, a precizat George Romanescu, directorul ITM. 

Societatea riscă acum o amendă de un miliard de lei vechi. Angajaţii care prestau muncă la negru nu vor avea însă de suferit.

Tot fără forme legale lucrau şi 10 angajaţi ai unei societăţi din Târgu Jiu care îşi desfăşoară activitatea în domeniul dezmembrărilor auto.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: