Zeci de călători blocați în tren. Calea ferată, blocată de copaci!

Vremea rea a perturbat programul trenurilor. Zeci de călători au așteptat ore în șir să ajungă la destinație după ce trei trenuri au fost blocate pe calea ferată în județul Hunedoara. Nu au mai putut înainta din cauza unor copaci care au căzut pe șine și au rupt și cablurile electrice. Un tren a rămas oprit și în stația Meri, din Defileul Jiului.

Cel mai mult au avut de așteptat aproximativ 40 de călători care se aflau în trenul care a plecat de la București spre Arad. La Petroșani, au așteptat aproape șase ore. "Am înțeles că sunt ceva probleme pe calea ferată, că au căzut copaci. Suntem aici, în gara de la Petroșani, de la 6, azi-dimineață. E 11 jumătate și acum trebuia să fim la Arad, dar mai durează. Domnii de la CFR au fost cumsecade. Ne-au adus apă și cornuri. Înțelegem că nu e vina dumnealor, dar e vorba de timpul nostru pierdut", a spus un bărbat. "Eu vin de la București, merg la Deva. Dar plec, nu mai pot sta aici. Mă întorc de la o competiție sportivă, vine un prieten sa mă ia. Nu știu cât mai durează aici", a spus o tânără. 

În total, 60 de călători au ajuns la destinație și cu o întârziere de câteva ore. "Trei trenuri de călători, care au staționat în intervalul orar necesar intervențiilor, vor ajunge cu întârzieri la destinație.

Menționăm faptul că intervențiile personalului feroviar au constat în îndepărtarea și tăierea a 16 arbori care, sub greutatea zăpezii, s-au prăbușit pe linia de contact, ceea ce a provocat întreruperea alimentarii cu energie electrică, iar în anumite zone firul de contact a fost rupt și a necesitat înlocuirea.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA adresează scuzele necesare călătorilor și îi asigură că intervențiile pe întrega distanță de la Petroșani la Crivadia s-au derulat în condiții meteo dificile, din cauza rafalelor puternice de vânt", a anunțat CFR Călători. 

Galerie foto




Vizualizări: 3,018

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: