Zeci de elevi absenţi la proba de matematică

Peste 30 de elevi au absentat la ultima probă a Evaluării Naţionale, proba de matematică.  Absolvenţii clasei a VIII-a care au susţinut proba în Târgu Jiu au spus că subiectele au fost de nivel mediu, iar cei mai mulţi se aşteaptă să primească note mari. La fel ca proba de limba şi literatura română, care a avut loc luni, evaluarea la matematică a început la ora 9.00 și a durat două ore. Media de la examenul de absolvire al clasei a VIII-a va fi luată în calcul la admiterea în liceu.

Din cei 3751 de elevi înscriși au fost prezenți la această probă doar 3717 de elevi, înregistrându-se astfel 34 de absenți. Ion Ișfan, inspectorul școlar general adjunct, cu atribuții de inspector general, a declarat că în cele 87 de centre de examinare nu a avut loc niciun incident, nefiind înregistrat niciun eliminat. Elevii care au susținut proba au considerat că subiectele au fost de nivel mediu. ”Proba la matematică a fost de nivel mediu. În sală a fost foarte bine, nu am putut vorbi sau să facem altceva. A fost foarte corect datorită camerelor de supraveghere. Subiectul mai greu a fost la partea a treia, însă a fost o departajare și s-a văzut cine știe și cine nu. Nu s-a depășit materia și sper să iau o notă bună. Vreau să merg la un liceu cu profil real”, spune una dintre candidate. Elevii de la Școala Generală Nr.8 și Școala Generală Nr. 4 din Târgu Jiu se așteaptă la note destul de mari, aceste note fiind de folos la admiterea la liceu. ”Pentru mine a fost puțin cam greu, însă sper să obțin nota opt”, a mai spus una dintre eleve. ”Am avut o problemă la ultimul subiect, dar cred că o să primesc peste 8,50”, a mai declarat unul dintre elevi.

După finalizarea probei președinții centrelor de examen au predat lucrările celor trei centre de evaluare, organizate la Școala Generală ”Sfântul Nicolae”, Școala Generală ”Constantin Săvoiu” și Școala Generală ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu. Conform reprezentanților Inspectoratului Școlar lucrările de la proba de limba română au fost deja corectate, iar la matematică sunt în plină desfășurare. Vineri, 29 iunie între orele 8.00-14.00 elevii vor afla primele rezultate la limba română și la matematică, urmând ca în aceeași zi, după ora 14.00 să fie depuse eventualele contestații. Afișarea rezultatelor finale va avea loc pe 2 iulie.

Elevii corigenți și cei care au absentat la proba de limba română, respectiv 29 și cei 34 de la matematică, nu vor rămâne fără un loc în liceu, chiar dacă nu vor mai susține evaluarea națională. Urmează ca aceștia să fie repartizați pe locurile rămase libere în etapa din luna septembrie a acestui an.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: