Zeci de elevi gorjeni, la Liceul Militar

Aproape 200 absolvenți de clasa a VIII-a din județul Gorj s-au înscris la admitere în alte județe din țară. Cei mai mulți au ales Doljul sau Bucureștiul, dar și Liceul Militar din Alba Iulia. În același timp pentru unitățile de învățământ liceal din Gorj au optat aproape  100 de absolvenți din județele învecinate.

Liceele din județul Gorj sunt preferate și de elevi din alte județe. Astfel, 92 de absolvenți de clasa a VIII-a din Mehedinți, Vâlcea, Hunedoara, Olt sau Dolj au ales să studieze în următorii patru ani la o unitate de învățământ liceal din județ. Pentru aceștia se vor găsi locuri la liceu, asta pentru că și din Gorj au plecat spre alte județe din țară aproape 200 de elevi. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj spun că o mare parte a absolvenţilor gorjeni au optat pentru licee din Dolj şi București. Aceștia au mers la licee din alte județe pentru că au cunoștințe în zonă și au la cine să stea pe perioade celor patru ani de studii. De asemenea, mulți elevi din Mehedinți preferă colegiile din Motru, respectiv Colegiul Tehnic și Colegiul Național ”George Coșbuc” deoarece aceștia trebuie să parcurgă o distanță mai mică decât dacă ar merge la un liceu din județ. ”Sunt copiii care vin din Dolj, Vâlcea sau Hunedoara la Târgu Jiu, dar și copiii care vin la licee din Motru și Turceni deoarece au de parcurs o distanță mai mică. În același timp cei din Gorj, care locuiesc în comunele Crușeț sau Florești fac naveta la licee din Dolj”, spune Ermina Frunzaru, referent de specialitate în cadrul ISJ Gorj.

Prima la Liceul Militar

O elevă din Gorj a intrat prima la Liceul Militar din Alba Iulia. Nicoleta Dochiu de la Școala Generală Nr.1 Polovragi a fost admisă cu media 9.86. Absolventa a obținut 9.55 la Evaluarea Națională, media din clasele V-VIII a fost 9.89, iar media de admitere 9.72. Eleva din Polovragi a primit nota maximă la testul susținut la acest liceu. În acest an Liceul Militar din Alba Iulia a fost preferat de foarte mulți elevi gorjeni, fiind admiși 20, trei fete și 17 băieți. Elevii provin de la Școala Generală Rovinari, Școala Generală Sâmbotin, Schela, Glogova, Bustuchin, Școala Generală Nr. 1 Novaci, ”Pompiliu Marcea” Târgu Jiu, Polovragi, Bolboși, Hurezani, ”Sfântul Nicolae” din Târgu Jiu, de la Grupul Școlar Industrial Minier Bâlteni, Școala Generală Urdari, sau de la Școala Generală Bărbăteşti, Albeni și Școala Generală Țânțăreni. Gorjenii au intrat la Liceul Militar cu note e 9.40, 9.27, 9.25 sau  9.09. Elevii gorjeni s-au remarcat și la licee importante din București, cum ar fi Colegiul Național de Arte ”Dinu Lipatti” sau liceul de arhitectură.

ADMITERE

La admiterea computerizată din 14 iulie vor participa peste 3700 de elevi din Gorj. În funcţie de felul în care au completat fiţele cu opţiuni şi de mediile obţinute la evaluarea naţională şi în cei patru ani de gimnaziu vor afla la finalul acestei săptămâni la ce liceu au prins loc.

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: