Zeci de elevi prinşi în baruri în timpul orelor de curs

Zeci de elevi de la licee din municipiu au fost prinşi de poliţiştii gorjeni, în timpul orelor de curs, consumând băuturi alcoolice şi ţigări. Poliţiştii gorjeni au derulat ieri o serie de acţiuni pentru prevenirea infracţionalităţii în incinta şi zona unităţilor şcolare, când au identificat mai mulţi elevi care „învăţau“ prin baruri.

Fum să-l tai cu cuţitul, muzică la volum maxim, ţigări şi bere. Decorul preferat al elevilor gorjeni.  23 de echipe, formate din poliţişti de proximitate şi ordine publică, au mers în incinta unităţilor şcolare situate pe raza municipiului Târgu Jiu, pentru a verifica prezenţa unor persoane străine în şcoală şi totodată prezenţa elevilor la şcoală. Au fost „vizitate” de poliţişti localurile situate în apropierea unităţilor de învăţământ.

În incinta unităţilor de învăţământ nu au fost persoane care să fi pătruns fără drept, însă verificarea prin baruri le-au dat de cap poliţiştilor. „Cu ocazia verificărilor efectuate în 46 localuri, situate în apropierea şcolilor, au fost identificaţi un număr de 64 elevi, care ar fi trebuit în mod normal să se afle la cursuri“, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie. N-au scăpat de sancţiuni nici vânzătorii care au permis minorilor cumpărarea ţigărilor şi a băuturilor. „Având în vedere că în trei astfel de locaţii, barmanii de serviciu ofereau spre vânzare băuturi alcoolice şi ţigări, poliţiştii au dispus sancţionarea contravenţională a acestora cu amenzi în cuantum de 50 lei fiecare, conform H.G. nr.128/1994 privind unele măsuri pentru asigurarea condiţiilor de dezvoltare fizică şi morală a elevilor şi studenţilor“, a menţionat Tică. Poliţiştii au transmis către conducerile unităţilor de învăţământ informări cu elevii care absentau pentru a lua măsurile cuvenite. Tică a precizat că astfel de acţiuni preventive vor continua şi în perioada următoare.

Vizualizări: 80

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: