Zeci de elevi s-au întrecut în biciclete, la Căpreni!

Zeci de elevi din comuna Căpreni s-au întrecut miercuri în cadrul unui concurs de ciclism organizat de primărie. Elevii au intrat în competiție cu cele mai tari biciclete pe care le-au avut și au parcurs peste doi kilometri până la linia de finish. La final au fost răsplătiţi cu premii în bani și o petrecere în cinstea lor.

Aflat la cea de-a XIV-a ediție, concursul de ciclism s-a desfășurat și în acest an în satul Cetatea pe un traseu de 2,3 kilometri. Entuziaști, copiii nu s-au lăsat până nu au ieșit pe primele locuri în clasament. ”A fost ușor, am mai participat și în anii trecuți. Cursa a fost ușoară, m-am antrenat de mai mult timp. A fost o cursă frumoasă, mi-am dorit foarte mult să se țină concursul și anul acesta. Sunt fericită că am câștigat bani, pentru că o să merg la Târgu Jiu să-mi cumpăr hăinuțe”, a spus Ana Maria Bălan, finalistă la categoria ei de vârstă.

Băieții au fost cei care și-au dat însă cel mai mult silința să demonstreze că sunt buni bicicliști. ”A fost o cursă pe cinste, mi-am dorit de mult timp să particip. Mă antrenez zilnic cu bicicleta pe la mine pe acasă, pe drum. Am mai participat și în anii anteriori, însă nu am câștigat până acum. Sunt foarte bucuros”, a spus un alt finalist.

 Supravegheaţi de Poliţie

Competiţia s-a desfăşurat şi în acest an sub atenta supraveghere a poliției și a dascălilor din zonă, iar evenimentul a fost lipsit de incidente neplăcute. Primarul Emil Cătănoiu spune că acest concurs a devenit deja o tradiție pe care o respectă an de an. ”Concursul era programat în data de 1 Iunie, dar a fost campania electorală și nu am vrut să se interpreteze. Au participat 48 de copii de la clasele I-VIII. Concursul este dorit de copii, am avut noroc și de vreme frumoasă și iată că le-am împlinit și lor dorința de 1 Iunie. Participarea față de anii anteriori a fost puțin mai slabă în sensul că și populația școlară a scăzut în ultimii ani, trebuie să recunoaștem. Cât privește competiția din anul acesta, atâția s-au înscris, atâția au primit viza medicală pentru că au mai fost câțiva care ar fi vrut să participe, dar nu au primit viză medicală de la medicul de familie”, a spus Emil Cătănoiu, primarul din Căpreni.

Galerie foto



Vizualizări: 2,529

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: