Zeci de firme interesate să taie pădurile din Gorj

Direcția Silvică Gorj scoate la licitație peste 100 de mii de metri cubi de pădure. Aceasta poate fi tăiată de anul viitor. Licitația va avea loc la începutul lunii decembrie. În acest an, în jur de 50 de firme s-au dovedit interesate să taie pădurile din Gorj.

Pe 10 decembrie este programată licitația prin care Direcția Silvică Gorj vrea să scoată la licitație o suprafață importantă de pădure ce urmează să fie exploatată anul viitor. În total, peste 100 de mii de metri cubi de pădure urmează să fie pusă la pământ. „Cam 50 de societăți se prezintă anual la o licitație. Pentru producția anului 2020, pe 10 decembrie, o să avem marea licitație pe picior, unde scoatem în jur de 116 mii de metri cubi, producția anului viitor, și o să se înscrie firmele să vină să-și adjudece acest material lemnos. Totul se face cu licitație, nu altfel. În parchetele adjudecate de firme nu s-au găsit nereguli în ultimii ani. Avem agenți economici din Gorj, Argeș și din alte județe”, a transmis Ovidiu Cârstoc, directorul Direcției Silvice Gorj.

Firmele care se înscriu la licitație trebuie să aibă atestat de exploatare forestieră și să fie cu plățile la zi către stat ori către Direcțiile Silvice din țară. „La noi, la licitațiile de masă lemnoasă, pe care le organizăm la Direcția Silvică Gorj, oferim, de exemplu, un volum de 205 mii de metri cubi. Organizăm licitații pentru valorificarea acestui volum de masă lemnoasă. O firmă trebuie să aibă atestat în exploatări forestiere. Nu trebuie să aibă datorii”, a mai adăugat Cârstoc, la Sud FM.

Vizualizări: 2,907

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: