Zeci de gorjeni au primit ilegal ajutoare de la stat

Zeci de persoane din comuna Roşia de Amaradia sunt nevoite să restituie ajutoarele sociale, ajutoarele de încălzire şi alocaţiile complementare încasate ilegal. Un control  de la Direcţia Muncii şi de la Agenţia de Prestaţii Sociale la Primăria Roşia de Amaradia a scos la iveală faptul că peste 50 de persoane primeau ilegal aceste ajutoare, asta pentru că aveau şi alte venituri, în special subvenţii de la APIA. Controlul s-a făcut înainte de referendum şi primarul crede că în felul acesta s-a dorit strângerea de fonduri pentru organizarea scrutinului.

Au primit ajutoare sociale, de încălzire şi alocaţii complementare ilegal, iar acum sunt nevoiţi să restituie banii. În această situaţie sunt zeci de persoane din Roşia de Amaradia care au fost depistate că primeau aceste ajutoare de la stat în mod ilegal pentru că au beneficiat şi de subvenţii de la APIA sau aveau alte venituri. Sunt persoane care au de restituit şi câte 2.000 de lei. „S-a făcut un control de la Direcţia Muncii şi de la Agenţia de Prestaţii Sociale. Au fost găsite vreo 25 de persoane care au primit ajutor social ilegal, vreo 18 cu alocaţii complementare şi în jur de 35 de cetăţeni cu ajutoare de încălzire. Acestora li se vor lua înapoi banii pe care i-au primit ilegal. O singură persoană are de dat înapoi şi 20 de milioane de lei vechi”, a declarat Liviu Cotojman, primarul comunei Roşia de Amaradia.

Suspiciuni

Ajutoarele acordate ilegal au fost descoperite de reprezentanţii Direcţiei Muncii, care au făcut un control la Primăria Roşia de Amaradia. Liviu Cotojman consideră că verificările s-au făcut cu un scop chiar înainte de referendum. „Verificările s-au făcut chiar înainte de referendum şi nu mi se pare întâmplător. Cred că a fost o directivă a actualului Guvern să mai strângă bani la bugetul statului pentru alegeri”, a mai spus Cotojman.

Primarul comunei Roşia de Amaradia susţine că nu au fost făcute anchete sociale, pentru că cetăţenii au dat declaraţii pe propria răspundere că nu au alte venituri şi au fost crezuţi de angajaţii primăriei.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: