Zeci de gorjeni îşi încearcă norocul la Magistratură

Zeci de gorjeni licenţiaţi în drept îşi încearcă norocul în Magistratură. Ei dau concurs în speranţa că vor deveni judecători sau procurori. Examenele vor începe la sfârşitul acestei luni şi vor continua în februarie. Judeţul Gorj se confruntă cu o lipsă acută de procurori, un exemplu în acest sens fiind Parchetul de pe lângă Judecătoria Novaci unde cazurile sunt soluţionate de un singur om.

Institutul Naţional al Magistraturii (INM) a scos la concurs 100 de locuri de auditori de justiţie dintre care 50 de posturi de judecători şi alte 50 de procurori. Cea mai mare bătălie este pe posturile de judecători. „La Gorj nu ducem lipsă de judecători s-au înscris totuşi un număr mare zic eu de persoane la acest concurs respectiv 32, la nivel de ţară sunt doar 50 de posturi, deci concurenţa va fi mare”, a precizat Ion Marin, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Gorj. Dacă judecători sunt suficienţi la instanţele din Gorj, în ceea ce priveşte procurorii se înregistrează deficit. „Mai este nevoie de procurori la nivelul judeţului Gorj. La Novaci ştiu că este o problemă, nu este decât un singur procuror. Pentru cele 50 de posturi scoase la concurs de către INM s-au înscris 27 de persoane”, a precizat  Cristina Ciobanu purtătorul de cuvânt Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. 

Pentru admiterea la Institutul Naţional al Magistraturii candidaţii trebuie să obţină cel puţin nota 7. Ei vor fi repartizaţi pe funcţii abia după un an de studiu.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: