“Fără împrumut, scriem faliment pe poarta CE Oltenia”

Situația financiară grea pe care o traversează, și în acest an, Complexul Energetic Oltenia, a fost comentată de Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical. Acesta a întărit ideea că un împrumut este vital pentru compania din Gorj. Doar în acest fel pot oficialii producătorului de energie să cumpere toate certificatele de care are nevoie compania pentru a putea funcționa și după aprilie 2020.

Dumitru Costin a vorbit despre problemele întâmpinate de companie la un post local de radio. A explicat că a vrut să le dezbată și la nivelul Ministerului Energiei, doar că nu a găsit pe cineva cu putere de decizie care să și poată ajuta. “CEO are o problemă uriașă legată de certificate. Are această nevoie financiară uriașă. Am avut săptămâna aceasta o întâlnire la nivelul Ministerului Energiei, dar politicienii din România sfidează orice. M-am dus într-un Minister care nu are ministru. CEO are nevoie de un împrumut pentru că, fără acești bani, vara viitoare scriem faliment pe poartă, cu niște consecințe financiare și sociale devastatoare pentru județul Gorj”, a declarat liderul BNS, la Sud FM.

Președintele BNS a subliniat și faptul că, pe lângă acești bani, compania are nevoie și de oameni responsabili care să o conducă fără să se abată de la lege. „Are nevoie de această injecție de capital pentru a-și rezolva o problemă pe termen scurt, dar mai are nevoie și de alte lucruri. Să-și facă treaba și Corpul de Control, și oamenii care sunt plătiți să exercite atribuții pe linie executivă, Consiliul de Administrație, de-asta sunt numiți, plătiți foarte bine. Să-și facă treaba, să respecte legea”, a mai spus Dumitru Costin.

În final, Dumitru Costin a explicat că nu se poate vorbi acum de o eventuală închidere a Complexului Energetic Oltenia, însă compania mai are mult de lucru până ajunge pe drumul cel bun: „Nu se pune problema de închiderea CEO. E o problemă de siguranță în funcționarea Sistemului Energetic Național. Asta nu înseamnă că trebuie să ne culcăm pe o ureche: Iuhuu, avem nevoie de CEO încă 10 ani de acum încolo pentru că nu se poate fără CEO. CEO trebuie să fie atent să meargă în direcția în care trebuie, prin cei care îl conduc”.

Vizualizări: 3,259

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: