Cum se duce un milion de euro de la CEO pe apa sâmbetei

Sindicaliștii din Complexul Energetic Oltenia vor cere creșteri salariale la negocierile pentru noul Contract Colectiv de Muncă, de anul viitor, în ciuda pierderilor companiei. Aceștia admit că producătorul de energie trece printr-o perioadă grea și are multe taxe de plătit, dar spun că și angajații din producție au nevoie de mai mulți bani. În același timp, compania aruncă pe fereastră bani pe care i-ar putea investi în echipamente de lucru ori utilajele depășite din cariere.

Nelu Roșca, vicepreședintele Federației Naționale Mine Energie, a explicat că toți angajații își doresc creșteri salariale și liderii de sindicat le vor cere când se vor așeza la masa discuțiilor cu administrația companiei. „Nici nu se pune problema să nu solicităm creșteri de salarii. Vedem evoluția prețurilor, vedem salariile și atribuțiile din celelalte sectoare de activitate și le vedem pe cele din sectorul nostru de activitate. Salariile nu sunt la adevăratul efort depus de salariați. E adevărat că nu facem plata din bani de la stat sau Guvern, ci din ce vindem, energie sau cărbune”, a declarat Roșca, la Sud FM.

În plus, Roșca a vorbit și de bani care sunt cheltuiți fără un scop anume. Sume importante merg pentru a fi plătite taxe și impozite pentru drumuri, biserici sau spații pe care compania nici nu le folosește și nici nu le vinde.

„Suntem într-o situație delicată cu creșterea salariilor, dar asta nu înseamnă că nu vom solicita creșteri. Avem conducători care au contracte de mandat pentru un bun management, pentru niște indicatori care încasează bani. La fel și noi ne facem serviciul și trebuie să ne luăm și noi banii. Aceste lucruri se vor discuta cu partenerul social la negocierile pentru Contractul Colectiv de Muncă. Avem cotă de energie pe care CEO e obligată să o plătească foștilor lucrători din Transelectrica. Această companie a fost încărcată cu foarte multe lucruri. Un milion de euro este plătit pe active neperformante, drumuri, poduri, biserici, cimitire și alte sedii administrative”, a mai spus Roșca.

Vizualizări: 3,560

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: