Producția de energie a CE Oltenia, mult sub așteptări

Complexul Energetic Oltenia a produs în primele șase luni ale acestui an o cantitate de 6,15 TWh, cu 13,6% mai puțin decât în perioada similară a anului trecut. Încă de la începutul anului s-a vorbit despre faptul că bugetul companiei nu a fost fundamentat corect, acesta prognozând o producție de 14,95 TWh, țintă imposibil de atins.

În această perioadă ar fi trebuit să vorbim deja despre un buget rectificat la Complexul Energetic Oltenia, dar lipsa unui ministru la Energie a întârziat și rezolvarea acestei probleme.

Potrivit unui document publicat pe site-un companiei, termocentralele din Turceni și Ișalnița au avut cele mai mari scăderi de producție, comparativ cu prognozele.

“În semestrul I al anului 2019, puterea medie orară realizată a fost de 1.416 MW, cu 224 MW mai mică decât cea realizată în semestrul I din 2018, iar numărul de ore de operare a grupurilor energetice a fost de 30.359 ore, mai mic cu 1.408 ore decât în perioada similară din 2018”, se arată în document.

Producția de cărbune realizată în prima jumătate a anului a fost de 10,02 milioane de tone, semn că nici la acest capitol nu va fi realizat planul anual de 22 de milioane de tone. (A.M.)

Galerie foto


Vizualizări: 2,324

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: