Zeci de medici şi asistenţi gorjeni, la muncă în străinătate

Peste 100 de medici şi asistenţi din Gorj aşteaptă certificate de atestare de la Ministerul Sănătăţii pentru a putea să plece în străinătate. În ultima perioadă, doi medici de la Serviciul de Ambulanţă s-au angajat în spitalele din Scoţia şi Anglia. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj spune că cei care reuşesc să se angajeze în afara ţării refuză să se mai întoarcă în Gorj.

Tot mai multe cadre medicale din Gorj îşi manifestă dorinţa de a munci în spitalele din afara ţării. Aproximativ 110 de medici şi asistenţi gorjeni aşteaptă certificate de atestare din partea Ministerului Sănătăţii pentru a părăsi sistemul sanitar românesc în favoarea celui din străinătate. „Până în prezent, 32 de medici, un farmacist, doi dentişti şi 78 de asistenţi medicali şi-au depus actele la Direcţia de Sănătate Publică Gorj în vederea obţinerii certificatelor de atestare a calităţii pentru a-şi putea desfăşura activitatea în unităţi sanitare din afara ţării. Deşi în Gorj avem deficit de medici, oamenii renunţă în continuare la locurile de muncă pentru a lucra în străinătate. În condiţiile în care un rezident este remunerat cu 800- 1000 de lei, în străinătate primeşte circa 2500 de euro“, a declarat Marius Boeriu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Nu mai vor să se întoarcă în România

În ultima perioadă, doi medici de la Serviciul de Ambulanţă au plecat să muncească în spitalele din Marea Britanie. Odată încadrate în sistemul sanitar din străinătate, cadrele medicale refuză să se mai întoarcă în Gorj. „Doi medici de la Serviciul de Ambulanţă au plecat deja în străinătate. Este vorba despre Călin Neamţ, care lucrează într-un spital din Scoţia, şi Roxana Hotoboc care s-a angajat în sistemul sanitar din Anglia. Cei care pleacă nu mai vor să se întoarcă în Gorj. Într-o astfel de situaţie se află fiica şi ginerele cunoscutului medic ortoped Şişiroi, plecaţi în Franţa. Fata este medic de familie, iar ginerele este medic ortoped. Cred că medicul Călin Neamţ îşi va lua şi soţia, medic laborant, întrucât a obţinut certificat de atestare fiscală“, a declarat Marius Boeriu. Cele mai multe cadre medicale şi-au găsit de lucru în Franţa, Germania şi Anglia.                    

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: